• Home
  • Ultra Popularno
  • Ana Rucner i Marko Duvnjak donose fantastične obrade popularnih filmskih tema
Ultra Popularno

Ana Rucner i Marko Duvnjak donose fantastične obrade popularnih filmskih tema

Muzika je oduvijek bila lijek, a to najbolje zna i virtuozna čelistkinja – Ana Rucner, koja je zajedno sa kolegom bubnjarem Markom Duvnjakom, odlučila iznenaditi javnost i pokloniti dvije nove, energične verzije svojih omiljenih filmskih muzičkih tema iz hitova „Game of Thrones” i „Pirati s kariba”. Ove obrade su snimljene krajem 2020. godine, kao nada u bolje sutra, kao motivacija na „korak naprijed” i ne osvrćući se na ono loše.

Foto: privatni album

Ovim filmskim hitovima pridružila je i omiljenu rock obradu „Destiny”, iz Beethovenove V simfonije, a u video spotovima, Ani se pridružio bubnjar i trubač Marko Duvnjak. Za lokaciju novih video spotova, odabrala je ponovo bajkoviti Dubrovnik.

„Odabrala sam Dubrovnik koji je za mene, uz moj rodni Zagreb, jedan od najljepših umjetničkih gradova u Hrvatskoj. U Dubrovniku sam kroz svoj festival „Ana u gradu“ zaista muzički stasala u posljednjih deset godina i ovog sam Adventa osjetila veliku potrebu, upravo iz Dubrovnika poslati svoju muzičku novogodišnju čestitku”, ističe Ana, koja je za svaki video spot izabrala istorijske i atraktivne turističke lokacije širom Dubrovnika.

Tako je temu iz „Pirata s Kariba” smjestila na Trg oružja, a popularnoj kompoziciji dodala i završnicu „Mombasa” iz filma “Inception”. Spotove je snimila Gio Kozić, s kojom Ana već neko vrijeme uspješno sarađuje.

„Game of Thrones” dobila je svoju video verziju na atraktivnoj lokaciji hotela Rixos Premium Dubrovnik, Aninog omiljenog hotela, na jednoj od najljepših dubrovačkih plaža. Ista lokacija ju je inspirisala i za snimanje spota “Destiny” za koji se odlučila spustiti na same stijene, uz more, ispod hotela.

„S Markom Duvnjakom sarađujem već nekoliko godina. Sarađivali smo na mojim koncertima na Bundeku, ali i na mojim turnejama u Kini, krajem 2019. i početkom 2020. godine, tokom kojih je Marko bio dio mog benda i zajedno smo svirali na desetak sjajnih koncerata. Ali, ideja za ovaj muzički projekat i saradnju, rodila se tek nedavno i potpuno spontano. U nemogućnosti održavanja live koncerata u jeku ove epidemije, počeli smo zajednički stvarati muziku i kreirati nove projekte, pa je tako nastao i ovaj. A onda smo zajednički poželjeli u Novu 2021. godinu, za koju se nadamo da će nam svima biti puno bolja i sretnija, ući s premijerom novih zajedničkih kompozicija, koje je Marko producirao u svom studiju”, objašnjava Ana i naglašava da je oduvijek željela kombinovati čelo i bubanj.

„Jaka ritam sekcija mom nastupu daje pravi muzički naboj i moram priznati da sam oduševljena ovim novim kompozicijama i spotovima, kao i sinergiji koju smo zajednički postigli. Za Marka moram još reći da uz to što je odličan bubnjar, on je i vrstan trubač, a i pjevač. Tako da nas dvoje u ovoj kombinaciji zaista zvučimo kao pravi mali ansambl”, nastavlja Ana i na kraju poručuje: „Ove nove kompozicije i video spotovi poklon su mojoj vjernoj publici, moj muzički dar od srca kojim želim svima poslati dobru energiju i poruku da će sve biti u redu!”

Slični članci

Film koji je upravo osvojio Zlatni globus u četvrtak stiže i u naša kina!

Ultra magazin

Chloé Zhao ušla u istoriju Zlatnih globusa: “Zbog toga sam se zaljubila u stvaranje filmova”

Ultra magazin

Oprah: “Meghan i Harry otkrili su neke prilično šokantne stvari”

Ultra magazin