Ultra Popularno

Alicia Keys najavljuje festival ljubavi na dodjeli nagrada Grammy

Alicia Keys nalazi se na naslovnici Billboardovog vodiča za dodjelu nagrada Grammy 2020.
Miller Mobley, Billboard

Pjevačica se prisjetila svoje prva dodjele nagrada Grammy, davne 2002. godine. “Bilo je čudno, jer je to bio moj najveći san, i bila sam zbunjena da nisam čak mogla ni govoriti dobro. Šta ja radim ovdje? I tada je ova nevjerovatno čarobna noć kulminirala u validaciji. Znate onaj maglovit, čudesan osjećaj? To, pomiješano s ushićenjem.”

SGranitz/WireImage

Poznata muzičarka će po drugi put voditi dodjelu nagrada, a najavljuje i šta publiku očekuje. „Željela sam da stvorim festival ljubavi, gdje bismo mogli da proslavimo veličinu jednih drugih i samo se zabavimo. Svi se trudimo da prođemo kroz vrlo haotično vrijeme, a svima nam je potrebno samo malo slavlja – da bismo imali osećaj kao da smo s prijateljima, kao da nekoga zaista nije briga.”

Miller Mobley, Billboard

Naravno, Keys se dotakla i pitanja nedostatka ženskog predstavljanja u muzičkoj industriji, i težnji ka unapređenju kada su u pitanju nagrade Grammy: „Očito je sve naopako. Nema dovoljno ravnoteže snaga. Sa ženom poput Deborah Dugan na rukovodećem položaju – to je očito potrebno. Ja sam se osjećala dobro kao voditeljka dodjele, jer sam znala da je puno žena nominovano i da se zaista posvetila pažnja ženama.”

Slični članci

Tajna – Nova miniserija po istinitom događaju

Ultra magazin

Taylor Swift nadmašila Whitney Houston i postavila novi rekord američke top liste

Ultra magazin

Katy Perry prozvala ‘popularnu zabludu’ o porodiljskom odsustvu

Ultra magazin