• Home
  • Ultra Popularno
  • Alanis Morissette iskreno o postporođajnoj anksioznosti za vrijeme izolacije
Ultra Popularno

Alanis Morissette iskreno o postporođajnoj anksioznosti za vrijeme izolacije

Legendarna muzičarka Alanis Morissette, koja nam je dala album Jagged Little Pill koji je definisao čitavu  jednu generaciju, uvijek je veoma otvoreno pričala o svom mentalnom zdravlju. Prije nego što je rodila treće dijete prošle godine, pjevačica je otvoreno pričala o postporođajnoj depresiji koju je iskusila u prethodnoj trudnoći. Sada, Morissette priča o postporođajnoj anksioznosti kroz koju je prošla u toku kućne izolacije. 

Instagram/@alanis

U podcastu Table Manners, umjetnica je objasnila šta je postporođajna depresija. “Imala sam postporođajnu depresiju nakon prve i druge bebe, a postporođajnu anksioznost nakon što se rodio Winter, moj sin koji ima 11 mjeseci,” rekla je.

“Iskreno, već dvije godine nisam svoja, mislim da se to dešava najmanje dvije godine, vjerovatno i duže ako se ne tretira. Sjećam se kada nisam tretirala bolest, nazvala sam doktora i pitala “da li postane lakše ako se baš potrudim? I ona mi je rekla “Ne, ustvari biće još gore, mislim da bi trebala da počneš sa tretmanima.”

Instagram/@alanis

Morissette je rekla da je potražila pomoć i da se odmah osjećala mnogo bolje. Međutim, otkrila je da još uvijek osjeća postporođajnu anksioznost i da se još uvijek ne osjeća kao ona stara, dodajući “Vrijedi proći kroz to, jer pogledam svoju djecu i pomislim, “Doći će dan kada se ovoga neću sjećati, tako da vrijedi. Ne šalim se, veoma je teško objasniti, osim ako neko nije prošao kroz to, zaista je teško naći prave riječi koje bi to opisale.” Kaže da je postporođajnu anksioznost posebno iskusila u toku kućne izolacije.

“Mislim da smo, većina nas, u toku izolacije bili kao zamrznuti, a neki su izašli na te divne proteste i pokazali svoj bijes i kako želimo da novo normalno izgleda – ne želimo da se vratimo na staro, ali šta je to što želimo? Šta nam je bitno? Koji je sada naš sistem vrijednosti?”

Dodala je: “Drugi dio je traumatičan i neobičan, mi smo društvene životinje, potrebni smo jedni drugima i trenutno ne uživamo jedni u drugima koliko bi to željeli.”

Slični članci

Taylor Swift izvela uživo pjesmu Betty na dodjeli nagrada ACM 2020

Ultra magazin

Bez kojih pet stvari Senidah ne može da zamisli dan?

Ultra magazin

Brankica Janković ekskluzivno za Ultru: “Potpisali smo ugovor za humorističku seriju Advokado”

Ultra magazin