Ultra Inspirativno

Ako tvoja veza ima ovih 10 faktora, to znači da je posebno jaka

Neke veze su dovoljno jake, da traju cijeli život i ne pripisuju se sreći ili slučaju. To je zahvaljujući kontinuiranim naporima obje strane i želji da budemo zajedno. Postoje određene kvalitete, koje nikada ne bi trebale nedostajati partnerskom odnosu s ljubavlju, a kada dođu, samo je pitanje vremena kada će stvari početi da se raspadaju. Ne postoji jedinstvena tajna da veza traje, jer uključuje mnogo drugih aspekata, koji zavise jedan od drugog. Ključno je da li ste u stanju da održavate svaki od tih segmenata veze. U nastavku saznaj, kojih 10 faktora je ključno ako želiš jaku ljubavnu vezu.

Unsplash

Prijateljstvo

Trajno prijateljstvo često je jednako snažnoj vezi u cjelini, jer dijelite dublju vezu koja prevazilazi romantični nivo. Uz prijateljstvo, imate trajniju osnovu koja ispunjava više segmenata.

Povjerenje

Ako je prijateljstvo temelj, nepovjerenje je ono što se može uvući između pukotina i učiniti da se sve sruši. Čak i ako ti i tvoj partner označite svih ostalih devet stavki na ovoj listi, vaša veza neće preživjeti bez povjerenja. Koliko god stvari bile dobre, sumnja jedne osobe je dovoljna da sve ostalo sruši.

Foto: Unsplash

Poštovanje

Ovo se podrazumijeva, ali svaki zdrav odnos treba graditi na međusobnom poštovanju. Obje strane treba da prepoznaju jedna drugu kao jednake i uvijek treba da budu otvorene za misli, uvjerenja, ideje, brige i potrebe svog partnera.

Naklonost

Faza medenog mjeseca u kojoj ne možete držati ruke jedni od drugih će prirodno izblijediti s vremenom. Ali to ne bi trebalo da znači da naklonost, treba potpuno zaboraviti. Verbalni i fizički podsjetnici, poput izgovaranja “volim te” i dodirivanja prilikom govora, jačaju vašu vezu.

Foto: Pexels

Timski rad

Jedna od najčešćih grešaka koje parovi prave je zaboravljanje da su saigrači ili tim. Tvoj partner je tvoj partner u životu i, stoga, tvoj najveći sistem podrške. Bićete mnogo uspešniji ako sarađujete zajedno.

Iskrenost

Onog trenutka kada bilo ko od vas dvoje, počne da krije stvari jedno od drugog, vaša će veza početi da propada. Trebali biste biti u mogućnosti podijeliti bilo šta jedno sa drugim, a zauzvrat primati ljubav i podršku. Tajne mogu postati kancerogene i snježne grudve koje pokreću lavinu. Uvijek ćete nositi osjećaj krivice sve dok stvari držite za sebe, a vaša partnerska dinamika će sigurno biti pogođena.

Intimnost

Intimnost nije ograničena samo na seks, iako seks igra ključnu ulogu u uspjehu veze. Dolazi u slojevima, s vremenom i pažnjom postaje autentičnija i slađa. Intimnost zahtijeva dublje razumijevanje jedno drugog, koje je mnogo značajnije od fizičke privlačnosti.

Foto: Pexels

Zaigranost

Nikada ne želite da vaša veza postane preozbiljna, i to ne u smislu intenziteta. Bez obzira koliko ste duboko u stvari, bilo da se radi o braku sa djecom ili dugotrajnom zabavljanju, oba partnera treba da imaju smisla za humor. Šale koje su se nekada smatrale smješnim, ne bi trebalo jednog dana biti zapostavljene. Neka stvari budu lagane i razigrane, kao što su bile na početku.

Podrška

Uvijek treba da budete jedno drugom najveća navijačica. Ohrabri svog partnera da ide za onim što želi i osiguraj mu da ćeš biti uz njega bez obzira na rezultat. Uzbuđujući se zbog postignuća jedno drugog i slaveći čak i male stvari, obje strane imaju koristi od odnosa podrške.

Bezuslovna ljubav

Prava ljubav ne dolazi sa pravilima i uslovima, zato ih nemoj nametati. Na kraju krajeva, veza neće trajati ako par ne dijeli značajnu ljubav jedno prema drugom na svim nivoima. Ne radi ako selektivno voliš. Zajedno, vaša ljubav treba da bude dobro zaokružena, obilna i obostrana.

Slični članci

Jutarnje navike koje preporučuju doktori i psiholozi širom svijeta

Ultra magazin

7 ideja za kvalitetno provedeno vrijeme sa mamom

Ultra magazin

Savjeti za ispunjeniji život i sreću ako si solo

Ultra magazin