• Home
  • Ultra horoskop
  • Ah, opet taj retrogradni Merkur – Evo šta nam donosi retro Merkur u Vagi…
Ultra horoskop Ultra Zanimljivo

Ah, opet taj retrogradni Merkur – Evo šta nam donosi retro Merkur u Vagi…

IuteCredit
IuteCredit

Od 27. septembra do 18. oktobra planeta Merkur, retrogradna je u Vagi. Retrogradni Merkur ima lošu reputaciju i može izgledati kao veoma zbunjujući period. Budući da Merkur energetski vlada komunikacijom, govorom, pisanjem, riječima, tehnikom i putovanjem, može se očekivati ​​da retrogradni Merkur pogoršava ta područja života. Ovi efekti mogu biti emocionalni, kada neko vas neko ne razumije ili vas pogrešno percipira ili opipljiviji, kada izgubite ključeve ili dokumente ili se pokvari televizor ili frižider. “Frustracija” je ključni osjećaj ovdje – stvari jednostavno neće ići glatko.

Foto: Instagram/dystopia_visuals

Merkur ove sezone u svom retrogradnom hodu, putuje kroz znak Vage. Za one koji nisu upoznati, Vaga je znak balansa, diplomatije, prava, pregovora, ljepote, luksuza, mira. Vage su poznate po svojoj uglađenosti, umerenoj prirodi i obožavanju svega luksuznog. Volimo ih zbog njihove eterične prirode i društvenog junaštva, ali kada se osjećaju nemoćno ili povrijeđeno, Vage mogu biti distancirane, hladne, pohlepne i pretenciozne.

Kada Merkur boravi u Vagi, možete očekivati ​​da će komunikacija i putovanja biti otežani. Izbjegavajte burne diskusije, svađe, provjeravajte 3 puta sve što napišete nekome u e-mailu ili poruci, a kada putujete provjertite automobil, svoje lične stvari, pasoš i ostale važne dokumente.

Znak koji će najintenzivnije osjetiti ovaj retrogradni Merkur su naravno, same slatke Vage. Iako ne možemo učiniti ništa da spriječimo kretanje planeta, možemo preduzeti mjere u našem malom ličnom svemiru, kako bismo olakšali život tokom ovog tranzita. Odnosite se prema sebi (i prema drugima) veoma ljubazno. Unaprijed provjerite uvijek svoje dokumente, karte za voz, autobus/avion, automobil kod mehaničara. Uvjerite se da imate pun rezervoar goriva. Komunicirajte izuzetno jasno, ljubazno i otvoreno sa svima (šefovima, supružnicima, prijateljima, porodicom, itd.) Imajte strpljenja u svakom trenutku.

Foto: instagram/zarysolka
IuteCredit
IuteCredit

Pod vladavinom Venere, boginje ljubavi i ljepote, Vaga nas podstiče da svoje vanjske okolnosti uzdignemo u svoju unutrašnju viziju. Dodatno vrijeme Merkura u ovom znaku prilika je za preusmjeravanje, reorganizaciju i ponovno usklađivanje vaše lične sfere. Retrogradni Merkur u Vagi, traži da uvedemo neki red u svoj život, poziva nas na ličnu inicijativu. Fokusirajte se na vlastitu transformaciju, kako biste bili spremni djelovati s jasnoćom, efikasnošću i autoritetom, kada Merkur ponovo krene direktno poslije 18. oktobra.

Prva sedmica retrogradnosti Merkura (od 27. septembra do 4. oktobra) obećava da će nas izbaciti iz orbite, prisiljavajući pauzu i odmor zbog previše nagomilanih obaveza, poslova, nefleksibilnih planova. Unesite ne samo mir, nego i opuštanje u svoj svakodnevni život. Smatrajte ovo pripremom tijela, kako bi se duša osjećala sigurnom da krene na dublje putovanje. Druga sedmica (od 5. do 10. oktobra) poziva na rasprave i svađe. Preispitajte svoje odnose i projekte i pokušajte naći kompromis i mirna rješenja.

Ovaj period je idealan za uređenje doma, uređenje ormara, donaciju garderobe koju ne nosite, slaganje stvari u kući. Odlučite sada s čime se trebate rastati zbog nekog novog početka. Vaga sanja o harmoniji, raskošu, ljepoti, redu i miru. Raščistite prostor u kojem radite ili živite.

Foto: instagram/that_cosmic_echo

Merkur je planeta koja vlada komunikacijom, razmišljanjem, govorom, učenjem i putovanjem, dakle, ta područja života postaju pomalo, haotična. Ne nervirajte se ako vam se otkaže ili pomjeri neki događaj, putovanje, let, ili ako vam se javi bivši partner/partnerka. Ne šaljite bivšim ljubavima poruke kada ste usamljeni, kada popijete na žurci ili u sred noći kada razmišljate o njima.

Vagom upravlja Venera, pa će kao rezultat toga naši društveni životi i ljubavni odnosi, biti zvijezde ove retrogradnosti. Ovaj tranzit produbiće potrebu za ponovnom transformacijom naših najvažnijih odnosa, što je tema započeta ulaskom sunca u Vagu. Retrogradni Merkur u Vagi će nas natjerati da preispitamo, pregledamo i razmislimo o odnosima sa drugima, kako bismo pronašli više balansa i pravednosti unutar naših najvažnijih veza. Tokom ovog tranzita od nas će se tražiti da razmotrimo, kako se odnosimo prema svim ljudima u svom životu, uključujući romantične partnere, prijatelje, porodicu, pa čak i naše kolege s posla, klijente, poslovne partnere i kako možemo našu komunikaciju, učiniti još boljom i skladnijom.

Odjednom ćemo osjetiti potrebu da preoblikujemo način, na koji tumačimo i prenosimo informacije, pa ćemo promijeniti način, na koji izražavamo svoje potrebe sa svojim partnerima, šefovima i drugim važnim ljudima u našim životima. Sljedećih mjesec dana zaista odvojite vrijeme za razmišljanje o tome, kako ste u životu komunicirali s ljudima. Je li produktivno, s poštovanjem i efikasno? Takođe razmislite o tome, na koji način želite da komunicirate u budućnosti. Da li želite da vam šef direktno iznese konstruktivnu kritiku ili biste radije primili povratnu informaciju upakovanu u sendvič s komplimentima? Razmislite o tome, a zatim im to otvoreno i recite – ali možda tek nakon što Merkur krene direktno poslije 18. oktobra. U ovom periodu možemo očekivati ​​mnogo iskustva iscjeljenja i transformacija – posebno o bivšim ljubavima i neprijateljima iz prošlosti, koji se ponovo pojavljuju u našem životu.

Foto: instagram/collagecandi

Moramo biti pažljivi šta tačno govorimo i što je najvažnije, kako to govorimo. Kad se Mars i Merkur sretnu, riječi mogu djelovati kao oružje, a otprilike u to vrijeme mogli bismo zaista reći nešto, zbog čega bismo kasnije mogli požaliti. Savjet? Razmislite, prije nego progovorite ili nešto nekom napišete.

Sve ima svoju svrhu, a svrha retrogradnog Merkura je da malo usporimo. Usporavanje nam pomaže u izbjegavanju toliko zamki i grešaka u retrogradnosti Merkura. Duplo provjeravanje svega, odmjeravanje svake riječi prije nego što je izgovorimo ili napišemo nekome, provjera ličnih stvari i dokumenata na putovanju i svakodnevno. Ne nervirajte se ako se nešto od kućanskih aparata pokvari, to je sve normalno u vrijeme retrogradnog Merkura. samo polako, duboko dišite!

Slični članci

Barselona nudi 3-godišnju kartu za javni prevoz, ako prodaš automobil na benzin

Ultra magazin

Nerazdvojni pas i mačka pokazuju kako izgleda predivno prijateljstvo

Ultra magazin

Povećana želja za slatkim može biti znak demencije

Ultra magazin