• Home
  • Ultra Moderno
  • Adidas i Stella McCartney napravili sportski grudnjak za žene koje su se podvrgnule mastektomiji
Ultra Moderno

Adidas i Stella McCartney napravili sportski grudnjak za žene koje su se podvrgnule mastektomiji

Stella McCartney u saradnji sa Adidasom odlučila je napraviti veliku stvar u mjesecu borbe protiv karcinoma dojke. Zajedno su napravili sportski grudnjak za sve žene koje su se morale podvrgnuti mastektomiji, sa ciljem da ih podstaknu da se vrate u formu nakon mučnog životnog razdoblja. To je prvi Adidasov proizvod ove vrste, a modnoj dizajnerki je od velikog značaja, jer joj je majka preminula 1998. godine od ove bolesti.

Foto:Adidas by Stella McCartney

„Stvarno sam željela da ohrabrim žene da se brinu o svom zdravlju kroz fitness i posvećujući dovoljno pažnje svojim potrebama. Ovaj grudnjak nam omogućuje da pružimo podršku pacijentima koji se oporavljaju ili koji trenutno vode svoju bitku, i nadam se da im dati dovoljno samopouzdanja da se počnu baviti fizičkim aktivnostima. Izgleda cool i moderno i trebalo bi da motiviše osobe, te im poruči da nisu ništa drugačije ili lošije od ostalih ljudi“, rekla je Stella McCartney.

Foto: Adidas by Stella McCartney

Adidas i dizajnerka potrudili su se dizajnirati specijalan i potpuno prilagođen sportski grudnjak, zbog čega su se konsultovali i sa ženama koje imaju dugogodišnje iskustvo u radu sa pacijentima oboljelim od karcinoma dojke. Grudnjak je osmišljen tako da u prednjem dijelu ima rajfešlus i unutrašnje džepove sa jastučićima. Svi šavovi pravljeni su bliže rukama kako bi se povećao komfor i smanjila iritacija na dijelovima kože koji su osjetljiviji zbog hirurških ožiljaka.

Foto: Adidas by Stella McCartney

Brend je tokom kampanje sarađivao i sa profesionalnim sportistkinjama koje su preživjele karcinom dojke, poput bokserke Michele Aboro, koja kaže da joj je novi proizvod neizmjerno pomogao. „Nakon operacije sam se osjećala izgubljeno. Kao profesionalka, navikla sam da se oslanjam na svoje tijelo, ali nakon mastektomije počela sam gubim vjeru u sebe i u to kako će moje tijelo reagovati. Kada sam bila spremna da se vratim treninzima, nisam mogla naći odgovarajući sportski grudnjak, jer su se svi navlačili preko glave ili nisu pružali dovoljnu podršku“, izjavila je Michele.

Foto:Adidas by Stella McCartney

Izvor:popsugar.com

 

Slični članci

Zašto su puder obrve hit i ovog ljeta?

Ultra magazin

Ovog ljeta za savršen “look” potrebna ti je samo košulja

Ultra magazin

Poznata manekenka Helena Christensen ima par savjeta i trikova za tebe

Ultra magazin