Ultra Zanimljivo

9-godišnji genije završava fakultet sa inženjerskom diplomom

Dok većina djece napreduje u osnovnoj školi, ovaj 9-godišnji genije iz Belgije, planira da diplomira na fakultetu do kraja godine.

Foto: Getty Images

Laurent Simons trenutno studira na tehnološkom univerzitetu u Endhovenu i sprema se za diplomu inženjera elektrotehnike. Profesori su impresionirani sa ovim čudom od djeteta, ali njegovi roditelji kažu da u početku nisu vjerovali Laurentovoj baki i dedi, koji su prvi uočili njegov talenat.

“Primjetili su nešto veoma posebno” rekla je majka Lidija za CNN. Nakon su ga odveli da obavi više testova, kako bi utvrdili kako bi najbolje pristupili njegovom obrazovanju, profesori su rekli roditeljima da je njihov sin “kao spužva” i to je dovelo do toga da završi časove, čak brže nego studenti na univerzitetu.
Instagram/ @laurent_simons
“Posebni studenti koji za to imaju razloge mogu da dogovore prilagođen raspored. Na isti način izlazimo u susret i studentima, koji su vrhunski sportisti.” Rekao je direktor Univerziteta u Eindhovenu za CNN.
Profesori na univerzitetu su ga opisali kao “izvanrednog” i rekli su da je najbrži student, kojeg su ikada imali na univerzitetu.
Laurentov otac je izjavio da, Laurent, kada završi fakultet krajem godine, planira da upiše doktorske studije. “Upijanje informacija za njega nije problem”, rekao je.
Instagram/ @laurent_simons
Njegovo učenje ne prestaje ovdje, 9-godišnjak je izjavio da za vrijeme doktorskog studija, planira da studira “malo medicine”, kako bi dobio još jednu diplomu.

Kaže da mu je cilj da razvije umjetne organe, što potpuno odgovara njegovom karakteru, jer svi se slažu da je Laurent veoma saosjećajan.

Bravo!

Izvor: people.com

 

 

Slični članci

Da li psi ipak vide u boji?

Ultra magazin

Potraži ovaj horoskopski znak ako želiš ozbiljnu vezu

Ultra magazin

Japanski poljoprivrednik svojoj slijepoj supruzi posadio “more” mirisnog cvijeća

Ultra magazin