• Home
  • Ultra Kreativno
  • 8 zanimljivih novih navika, vještina i hobija koje možeš isprobati već danas
Ultra Kreativno

8 zanimljivih novih navika, vještina i hobija koje možeš isprobati već danas

Ako želiš isprobati nešto novo, odabrali smo za tebe neke od najzanimljivijih, opuštajućih ili zabavnih hobija, navika i vještina, kojima se možeš baviti. Odaberi nešto sa naše liste i baci se u akciju, istraži nešto o tome detaljnije, inspiriši se, nauči nešto novo i osvježi svoj život novim hobijem, praksom i dodatnim vještinama.

Pexels

Joga

Joga je sjajan hobi/praksa, koja doprinosi smanjenju stresa, vitalnosti, fizičkom i mentalnom zdravlju, smanjenju depresije i anksioznosti. Mnogo je benefita od joge, koja može da nas učini zdravijim i sretnijim. Sve što ti treba je prostirka za vježbanje, malo vremena i posvećenosti, a mnoštvo video klipova sa primjerima joge imaš na youtube-u ili možeš da se upišeš na časove joge ili da pratiš yoga instruktore online.

Vrtlarstvo

Ako imaš dovoljno sreće da imaš vrt u kojem ćeš provesti vrijeme, savršen je izgovor da izađeš van, boraviš na svježem vazduhu i uživaš u sadnji i održavanju vrta. Ukoliko nemaš vrt i dvorište uvijek možeš da obogatiš svoj životni i radni prostor cvijećem, sobnim biljkama o kojima ćeš se brinuti.

Pletenje

To je jeftin i zabavan način da se osjećaš opuštenije i da stvoriš nešto lijepo i korisno. Istraživanja pokazuju da pletenje, kao i joga djeluju veoma korisno na mentalno i fizičko zdravlje.

Foto: Pexels

Ples

Kad god si u prilici, kad imaš viška vremena pusti sebi omiljenu muziku i raspleši se, oslobodi se, pokreni svoju energiju, oslobodi se stresa.

Pisanje

Iskoristi svoju maštu i klreativnost i počni da pišeš kratke priče o svemu onome što te inspiriše, što te okružuje, što te muči, šta ti se dešava. Objavi svoje priče na svojim društvenim mrežama ili pokreni svoj blog.

Slikanje

Ne moraš da budeš profesionalni umjetnik/slikar da se okušaš u slikanju po platnu. Nabavi boje, kistove i platno i prepusti se mašti i kreativnosti, opusti se i uživaj.

Bojanke za odrasle

Bojanke za odrasle su odličan način za unapređenje preciznosti, koncentracije, ali i mašte kreativnosti i opuštanja i smanjenja stresa.

Fotografija ili videografija

Istražuj i uči o fotografiji, eksperimentiši, probavaj sve u oblasti fotografije ili video formata. Igraj se, gledaj tutorijale.

Slični članci

Umjetnik sarađivao sa 60.000 pčela na stvaranju skulpture egipatske kraljice Nefertiti

Ultra magazin

Pronađena stara egipatska slikarska paleta stara 3.400 godina

Ultra magazin

Fotograf podiže svijest o očuvanju lavova prekrasnim fotografijama

Ultra magazin