Ultra Popularno

8 stvari koje vjerovatno ne znaš o Chrisu Hemsworthu

Chris Hemsworth je glumac sa A-liste, zahvaljujući ulozi u filmu Thor.
Jordan Strauss/Invision/AP

Prije nego što je postao poznat u Hollywoodu, Hemsworth je imao uloge u australijskim serijama poput “Neighbours,” “The Saddle Club,” i “Home and Away.” Hemsworth je svoj prvi samostalni film snimio kao Bog groma 2011. Od tada se pojavljivao u dramama poput “Rush” i komedijama poput nove verzije filma “Ghostbusters” iz 2016. godine.

Nedavno je reprizirao svoju ulogu u Marvel filmu „Avengers: Endgame“ i udružio se s Tessom Thompson za film „Men in Black: International“.

Jordan Strauss/Invision/AP
Nadimci iz njegovog detinjstva bili su “Kip” i “Hemsy”.

Hemsworth je otkrio zabavnu činjenicu tokom intervjua sa GQ US i „Sunrise“. Njegov kolega iz filma “Avengers” Chris Evans, glumca također naziva “Hemmy”.

Hemsworthova “filmska simpatija” je Robin Wright iz filma iz 1987. “The Princess Bride”.

“Ona je jednostavno nevjerovatno lijepa i samouvjerena, snažna i pametna i duhovita”, rekao je Hemsworth za časopis W  2017. “Volim taj film.”

20th Century Fox
Jedan od razloga zašto se počeo baviti glumom, bio je da finansijski podrži porodicu.

“Volio sam film i TV, ali više zbog toga što nismo imali novca”, rekao je Hemsworth za Variety 2019. “U početku sam im želio otplatiti kuću. To je bila moja stvar.”

Glumac je dalje rekao da ga je motivacija navela da “vrši preveliki pritisak” na sebe kada je bila riječ o audicijama. “Da nisam preuzeo brigu o svojoj porodici, možda bih bio opušteniji.”

Hemsworth je na kraju uspio ostvariti svoj cilj i otplatiti kuću, rekavši za GQ Australia: “To je bilo prvo što sam učinio. Kako odrastate, uloge su obrnute – roditelji su nas dobili tako mladi, radili su duge sate, odrekli se svoje mladosti, da bi nam omogućili sjajan život.”

Prije nego što je postao Thor, Hemsworth je zamalo završio igrajući drugi Marvelov lik iz stripa.

Hemsworth je za Variety rekao da je “zamalo” dobio glavnu ulogu Channinga Tatuma u filmu “G.I. Joe” i Taylora Kitscha u filmu “X-Men Origins: Wolverine” 2009. godine.

“Ponestalo mi je novca”, rekao je. “Ali da sam igrao bilo koji od tih likova, ne bih mogao igrati Thora.”

Mario Sorrenti, W magazine
Hemsworth je 2019. godine lansirao fitnes aplikaciju pod nazivom Centr, čiji je fokus „trenirati, jesti i živjeti bolje“.

Hemsworth je za Men’s Health rekao da se aplikacija temelji na “tri glavna elementa zdravog življenja – kretanje, ishrana i mindfullness”.

“To je bila vrsta geneze aplikacije Centr – stvari koje sam usput naučio iz susreta sa ljudima koji su vodeći stručnjaci u svojim oblastima”, rekao je. “Da bih učinio sjajan posao i da ne eksplodiram od tjeskobe, moram pronaći taj centar.”

U svojoj kući ima “oko pet” Thorovih čekića, a jedan se nalazi u njegovom kupatilu.

„Često ljudi ostanu tamo malo duže, a mislim da je to zbog čekića“, rekao je Hemsworth tokom gostovanja na „Jimmy Kimmel Live“ u januaru 2018. godine.

Marvel
Njegov prvi posao ikada bio je čišćenje pumpi za dojenje.

Tokom gostovanja u “Tonight Show Starring Jimmy Fallon” u junu 2019. godine, Hemsworth je igrao igru pod nazivom “True Confessions” i otkrio da mu je tada bilo 14 godina.

Hemsworth je radio u apoteci koja je iznajmljivala pumpe. Njegov posao bio je čišćenje osušenog mlijeka s pumpi pomoću četkice za zube, spreja i brisača.

Njegov skriveni talenat je šivanje.

Hemsworth je za magazin W izjavio da je šivanje “bio pravi interes” još kada je bio dijete. “Mislim da je to zato što si nisam mogao priuštiti cool odjeću, pa sam mislio: ‘Sam ću je napraviti”, rekao je. “Sve što bi moglo privući moju pažnju bio je veliki plus, posebno za moje roditelje”, dodao je glumac.

 

Izvor: insider.com

Slični članci

Nicole Kidman počinje snimanje nove serije Nine Perfect Strangers

Ultra magazin

Ovo su zdrave životne navike glumice Halle Berry

Ultra magazin

Serije koje su dobile najviše Emmy nominacija

Ultra magazin