Ultra Inspirativno

7 životnih lekcija Gisele Bündchen

Gisele Bündchen je tu da ti pomogne da pronađeš mir. Supermodel, aktivistkinja i novo lice Diorove linije za njegu kože Capture Totale podijelila je nekoliko životnih lekcija koje ona praktikuje.
Gisele Bündchen
Dior

Bündchen, koja je radikalno otvorena o svojoj borbi s anksioznošću i napadima panike, pronašla je unutrašnji mir uz pomoć meditacije, održivog življenja i dozvoljavanja ljubavi da je vodi kroz život.

Diorova najnovija kampanja za Capture Totale predstavlja njene životne vrijednosti u prekrasnom manifestu i tri videa o ljepoti. U nastavku možeš pogledati i pročitati još nekoliko savjeta koji će ti pomoći da ozbiljno zaživiš svoj najbolji život u 2020. godini.

Ravnoteža u životu

Rad počinje s tobom. Kreator si svoje stvarnosti. Niko ne može odlučiti za tebe, ti moraš odlučiti.

Dopusti da te ljubav vodi

Ljubav je ono što me vodi u životu. Svaki put kada nešto treba da uradim, zapitam se da li će to širiti ljubav? Da li se taj osećaj povezuje sa vibracijom ljubavi? To je vodič po kojim živim.

Mnogo zagrljaja

Volim zagrljaje. Znaš, kada zaista zagrliš nekoga poput svoje djece, svog supruga, kao i kad zaista zagrliš nekoga koga voliš, možeš osjetiti njihovu energiju. Prenosiš nešto njima i oni tebi.

Budi blizu prirode

Kada sam 2004. posjetila Amazon shvatila sam o čemu se radi i odlučila sam da moram učiniti nešto da zaštitim naše prašume, jer sam željela zaštititi ono što volim. Trenutno, moj prioritet je obnova planete. Na to se moramo fokusirati.

Provedi vrijeme radeći stvari koje voliš

Uradi vježbu u kojoj ćeš nacrtati krug i podijeli ga prema postotku vremena koje provodiš u svakom dijelu života. Možeš ga podijeliti prema stvarima kao što su vrijeme sa mužem, dečkom, djevojkom, prijateljima, djecom, na poslu, ličnim projektima i brigom o zdravlju. Odličan je način da vizualiziraš način na koji raspoređuješ svoje vrijeme i ako trebaš koriguješ neke dijelove na manje ili veće.

Postojiš samo jedna jedinstvena ti

Vjerujemo da moramo izgledati na određen način ili učiniti nešto kako bismo bili prihvaćeni, ali to nije slučaj i to je nepotreban stres. Moramo biti u miru s tim ko smo, jer smo jedinstveni i posebni. Zapamti, postojiš samo jedna jedinstvena ti. Na planeti postoji sedam i po milijardi ljudi, ali postojiš samo jedna ti, zato to poštuj. Njeguj to. Ti si posebna.

Poveži se sa najboljom verzijom sebe

Prvo što uradim kad se probudim ujutro je da meditiram, jer mi to omogućava da pronađem centar. Osjećam se prizemljeno, osjećam se dobro. Radi se o tome da odvojim vrijeme i prostor za sebe.

 

Izvor: elle.com

Slični članci

Četiri dnevne prakse kojima jačaš emocionalnu otpornost

Ultra magazin

Volimo životinje: Upoznaj neobičnog mačka Blackie-ja, fotografkinje Maje Topčagić

Ultra magazin

Kolumna: Učini nešto lijepo za sebe!

Ultra magazin