Ultra Inspirativno

7 ideja za kvalitetno provedeno vrijeme sa mamom

PMD07
PMD07

Sada živimo tako brzo. Rijetko se dešava da usporimo, da bismo uživali u posebnim trenucima. Da zamrznemo vrijeme na samo sekundu da bismo cijenili različite načine, na koje provodimo vrijeme stvarajući uspomene i dijeleći nova iskustva, posebno sa našim mamama. Svi koji živimo blizu svoje majke i često je viđamo, smo srećniji nego što mislimo.

vrijeme s mamom
Foto: pexels.com

Bez obzira na to da li živiš blizu svoje mame ili u nekom drugom gradu ili nekoj drugoj državi, dajemo ti ideje za kvalitetno, smisleno vrijeme sa omiljenom osobom na svijetu – mamom.

Sedmična šetnja i razgovor

Šetnja i razgovori su u osnovi vježbanje, a da toga nismo ni svjesni. Izlazak iz kuće, uživanje na svježem vazduhu i susret s nekim do koga nam je stalo, može biti odlično sredstvo za ublažavanje stresa. Ne moraš fizički biti sa svojom mamom; samo stavi slušalice, nazovi je i razgovaraj o sedmici dok šetaš svojim naseljem.

Napravite zajedničku zabavu

Ne treba ti praznik ili rođendan, da smisliš izgovor za organizaciju zabave. Ne samo da ćete stvoriti zabavno iskustvo za svoje goste, već ćete i zajedno stvoriti uspomene kao zajedničke domaćice. Ove godine pokušaj napraviti zabavu u ljetnoj bašti ili zabavu za razmjenu kolačića. Iskoristi svoju maštu da smisliš temu, koju obje volite.

vrijeme s mamom
Foto: freepik.com
Kuhajte zajedno nove recepte

Razmisli o svim receptima koje imaš po kući i koje namjeravaš napraviti, ali dosad ti nije išlo. Sada je prilika da to učiniš s mamom! Odaberi dan za kuhanje s mamom svakog mjeseca (ako ne možete biti zajedno, možete razgovarati dok kuhate, a zatim pričati o rezultatima).

Zasadite baštu

Uskoro će proljeće i sadnja bašte je uvijek odlična ideja. Zajedničko vrtlarstvo je aktivnost, koju možeš podijeliti sa svojom mamom (ili bakom). Ako tvoja mama ne živi u blizini, možete kreirati vlastite individualne bašte sa cvijećem i povrćem. Na primjer, vaše bašte mogu imati iste kulture. Takođe je zabavno upoređivati ​​savjete, bilješke i fotografije kako biljke rastu.

Krenite na kurs

Zajedničko učenje nove vještine može podstaknuti kreativnost i podstaknuti vas obje, da prihvatite novi izazov ili stavku na listi. Razmisli o nečemu što biste ti i tvoja mama mogle da naučite zajedno. Možete pohađati kurs kuhanja ili šivenja. Možete ići na radionicu umjetnosti, joge ili vrtlarstva. Pogledaj šta se sve nudi u tvom gradu.

vrijeme s mamom
Foto: pexels.com
Osnujte klub čitalaca

Ako ti i tvoja mama volite da razmjenjujete knjige, pokrenite svoj klub! Svakog mjeseca odlučite se za knjigu koju ćete zajedno čitati, a zatim izađite na kafu da razgovarate o njoj. Birajte knjige različitih žanrova. Možete čak dodati i kuhar da inspirišete stavke menija za vaše sljedeće porodično okupljanje.

Idite zajedno u kupovinu

Čak i ako ti i tvoja mama često kupujete zajedno, može biti zabavno promijeniti stvari uz ovu malu vježbu. Pusti mamu da izabere nekoliko stvari za koje misli da želiš dodati u svoj ormar, i obrnuto. Postoji samo jedno pravilo: moraš ih isprobati bez obzira na sve. To će biti ultimativni test da se utvrdi, da li mama zaista zna najbolje!

Izvor: bhg.com

Slični članci

Vodopadi rijeke Ilomske – magija koja teče ispod Vlašića

Ultra magazin

Preporuka za čitanje: Svako je sposoban za vezu – Štefani Štal

Ultra magazin

6 osobina suptilno nesigurnih ljudi

Ultra magazin