Ultra Kreativno

7 detalja za ormar u koje vrijedi uložiti novac

Ormari su veoma često zapostavljeni u toku renoviranja doma. Ako misliš da je jednostavno dovoljno izbaciti staru odjeću i napraviti mjesto za novu, razmisli ponovo. Postoji mnogo načina da ormar dobije toliko potreban makeover. Bez obzira da li imaš prostoriju koja je garderober ili minijaturni ormar, stručnjaci za uređenje doma ti otkrivaju 7 detalja za tvoj ormar u koje vrijedi uložiti novac.

Izvor svjetlosti

Pinterest

Jednostavan razlog zašto je svjetlo bitno za tvoj ormar je zato što želiš da vidiš svoje stvari, naravno! Dizajneri kažu da postoji nekoliko načina da riješiš problem rasvjete. Ako nemaš utičnicu u blizini, možeš da dodaš neku vrstu viseće lanterne ili možeš da namjestiš podnu lampu blizu ormara koju veoma lako možeš da prilagodiš kada otvoriš ormar, a ako si sretnica koja ima garderober sa plafonom koji je dovoljno visok, možeš da dodaš lijep viseći luster koji će prostoru dati dozu luksuza.

Tapete

Pinterest

Mnogi stručnjaci koriste tapete kako bi osvježili običan i dosadan kutak doma. Isto može da se primjeni i za ormare. Kada otvoriš vrata želiš da ugledaš nešto ijepo i zabavno.

Nova vrata ili drške

Pinterest

Osvježi vrata ormara tako što ćeš ih obojiti ili zamijeniti stare drške sa novim i modernijim. Moderne drške su vrijedne novca, jer su mali detalji i treba ti samo par komada. Ako zamijeniš vrata možeš da potpuno promijeniš izgled čitave prostorije.

Step stolica ili tabure

Pinterest

Vintidž step stolica ili mekani tabure ima dvostruku funkciju – pomažu ti da dosegneš visoke dijelove ormara, a u isto vrijeme izgledaju dekorativno i lijepo.

Čvrsta šipka 

Pinterest

Ako tvoj ormar ima labavu šipku, vrijeme je da uložiš novac čvrstu šipku. Ako ti je plafon dovoljno visok , kupovina nekoliko šipki je vrijedna potrošenog novca. Ako imaš donju i gornju šipku iskoristićeš sav prostor na pravi način.

Sistem polica

Pinterest

Police od poda do plafona u garderoberu si vjerovatno vidjela nebrojeno puta na Pinterestu. Ali ako maš manji ormar, rešetke za ormare su sjajne za maksimalno iskorištavanje prostora. Veoma lako ćeš ih naći u IKEA prodavnicama i na Amazonu. Rešetke za ormare su sjajne za organizovanje ormara, dok u isto vrijeme kreiraju minimalistički izgled.

Difuzori mirisa

Pinterest

Vrećice lavande, osvježivači za ormare ili jednostavno omiljeni sapun su presudni za ormar, jer dodaju osjećaj glamura, a takođe čine da odjeća sjajno miriše.

Slični članci

Priroda se vraća u domove: Jesenji dizajn enterijera poželio dobrodošlicu prirodi

Ultra magazin

Umjetnik nije ni sanjao da će njegova kreacija završiti u rukama “Terminatora”

Ultra magazin

Fotografi otkrivaju kako nastaju ove zanimljive fotografije

Ultra magazin