Ultra Kreativno

7 bezvremenskih boja za zidove sa kojima ne možeš pogriješiti

Ne, ne radi se o sedam različitih nijansi bijele boje. Otkrivamo ti neke od najpopularnijih i bezvremenskih boja za zidove sa kojima ne možeš pogriješiti. Ove boje su popularne godinama, dokazujući da nikada ne izlaze iz mode i zbog toga sigurno nećeš zažaliti izbor za nekoliko godina. 
realsimple.com
Duboko plava

Duboko plavi tonovi su uvijek popularni, ali generalno, plava boja se koristi zbog svojih nevjerovatnih transformativih moći. Reflektuje umirujuće tonove mora i neba, stvarajući sobe sa bezvremenskim efektom. Duboko plava stvara prostor koji je u isto vrijeme utješan i restorativan.

clare.com
Tamne nijanse zelene

Ljudi se ne boje da koriste duboke tonove kada se radi o plavoj i zelenoj boji, nemoguće je podcijeniti uticaj hrabre boje u bilo kojoj prostoriji u domu. Istraživanja su pokazala da su tamne nijanse zelene, kao što je ova na slici, uvijek aktuelne. Ova nijansa donosi punoću u dječiju sobu, kućnu kancelariju ili čak i u spavaću sobu.

benaminmoore.com
Jednostavna bijela

Lista ne bi bila kompletna bez bar jedne nijanse bijele boje! Omiljena boja dizajnera interijera, jednostavna bijela daje osjećaj svježine i čistoće, kao snijeg. Topli tonovi ove nijanse sprečavaju osjećaj sterilnosti, tako da ova bijela nijansa ima više namjena i odlična je kako za zidove tako i za plafone.

ppg.com
Bež nijanse

Bež nijanse su se vratile, ali iskreno da li su ikada igdje otišle? Ova nijansa sa slike je bež sa blagim tonovima oker boje, svestrana boja, može da se uklopi u svaku prostoriju u kući. Kombinovana sa bijelom bojom daje osjećaj čistoće i svježine dok u isto vrijeme daje toplu notu.

behr.com
Tamno grimizna 

Bogata boja bez pretenzija, tamno grimizna izgleda moćno na svakom zidu, ali može da bude i dramatičan izbor za trpezariju ili kućnu kancelariju. Kako se svijetlost u prostoriji mijenja, mijenja se i boja, mijenjajući se u duboku nijansu boje vina. Ova boja prkosi svim trendovima i uvijek će biti dopadljiva.

clark + kensington
Sive nijanse

Naklonjena prirodnim materijalima, ova nijansa sive sa fotografije odlično pristaje u organizovanoj kuhinji, ali takođe i u dnevnoj sobi. Naglašena sa ostalim prirodnim površinama, kao što je kamen i drvo, ova boja je moderna, ali je u isto vrijeme i klasična. Jednostavno rečeno bezvremenska.

sherwin-williams
Crna

Ako je soba puna prirodnog svjetla, crna može da bude dramatična i dinamična boja, dodajući toplotu i udobnost u spavaću sobi ili u foaje. Odlična je boja za naglašavanje, ali takođe je i divna, moderna boja za bilo koju prostoriju u domu.

Slični članci

Homompreneur, autorka „Vakademije“ i podkasta „Vreme je za Vas“ na Play Media Day 05!

Ultra magazin

Kreativni duo, majka i kćerka stvaraju kredom zadivljujuću 3D uličnu umjetnost

Ultra magazin

Marketing, etika i oglašavanje iz ugla psihologinje Anamarije Vuić na Play Media Day 05

Ultra magazin