Ultra Moderno

6 najvećih trendova kose za 2020. godinu

Vrijeme je za staro pitanje: šta ćeš raditi sa kosom ove godine? Da li je 2020. godina kada ćeš se odlučiti za šiške? Biti plavuša? Ili brineta? Samo ošišati sve? Ako je tvoja glava puna ovakvih pitanja, ne boj se. Slavni frizer Clayton Hawkin, predstavlja najveće i najhrabrije trendove kose za 2020.
Brinete se bolje zabavljaju

Nakon tri godine, tokom kojih su se svi odlučili  za platinastu boju kose, očekuje se povratak tamnijim nijansama. „Topla, bogata nijansa plave i čokoladna smeđa, zamijeniće lagane i pepeljaste trendove“, kaže Hawkins. “Prepustite se mračnoj strani!”

GETTY IMAGES
Prave kovrdže

“Dani talasa u kosi sa ispravljenim krajevima su završeni”, prema Hawkinsu. “Iako je ovaj izgled bio zabavan početkom prošle decenije, postao je parodija.” Umjesto toga, lepršave sjajne kovrdže s ukošenim krajevima doživjeće povratak glamura od 70-ih do 90-ih.

GETTY IMAGES
Duga kosa je ponovo IN

Bob, lob i svaka varijacija elegantnog francuskog paža su bili veoma popularni posljednjih godina. Ali vrijeme je da ponovno pustiš svoju grivu. “Pomislite na Cher u 60-im ili Jen Aniston u kasnim devedesetima”, kaže Hawkins. “Sve je u sjajnoj dugoj ravnoj kosi.”

GETTY IMAGES
Pletenice

Frizura koja dolazi s pojašnjenjem. Ovo nije trend, ovo nije stil za sve. Sad kad smo to razjasnili, crveni tepih je prepun pletenica. „Ova zapanjujuća (mada dugotrajna) metoda pletenica je šik način da zaštitite svoju prirodnu kosu, a pritom još uvijek možete probati gotovo bilo koji stil“, objašnjava Hawkins. “Još jedan plus je što manje pletenice traju mnogo duže od debljih pletenica!”

GETTY IMAGES
Šiške

“Duge šiške su najveći trend 2020”, kaže Hawkins. “S dugim šiškama, slojevima koji uokviruju lice i razbarušenim krajevima, šiške su tu da ostanu. Popularizovan novim postupkom Elizabeth Olsen, ovaj rez je odličan način da izgledate dobro bez napora, a da pritom zadržite prednost.” Slobodno preskoči feniranje. S pravim sprejevima ili proizvodima za kovrdže, ovaj rez najbolje djeluje s prirodnom teksturom!

GETTY IMAGES
Neon boje

Ako su fantasy boje nešto što zaista voliš, ove godine su popularne neon boje. “Pozdravi se s pastelnim nijansama iz prethodne decenije i prigrli hrabre nijanse”, kaže Hawkins. “Pomisli na Peti element ili slavnu eru Lady Gage. Neonsko zelena, narandžasta i žuta boja biće posvuda u sferi fantasy boja.”

GETTY IMAGES

 

Izvor: elle.com

Slični članci

Šminkanje nakon četrdesete godine

Ultra magazin

Dijana Tepšić – Prozračan makeup sa Avon proizvodima

Ultra magazin

Marko Feher: “Svoj cijeli život tragam za identitetom, ovo je bio logičan slijed”

Ultra magazin