Ultra Zanimljivo

6 ljekovitih kristala – poludragog kamenja za bolji protok energije

IuteCredit
IuteCredit

Krunska čakra nam pomaže da se povežemo sa univerzalnom energijom. Ali kad je blokirana, u svom životu možemo doživjeti blokade energije, zastoj, zbunjenost, strahove i anksioznost. Saznaj kojih 6 moćnih ljekovitih kristala – poludragog kamenja, trebaš koristiti za deblokadu krunske čakre i energije uma i tijela.

Foto: unsplash

Krunska čakra, poznata i kao Samsara ili Sahasrara na sanskrtu, sedmi je i najviši dio svih energetskih čakri našeg tijela. Ona upravlja našim umom i kontroliše, kako razmišljamo i reagujemo na svijet. Ali kada je ova čakra blokirana, postajemo nespretni, nekoordinisani, neinspirisani u svom životu. U ovom trenutku, prvo bismo trebali otvoriti čakru, kako bi protok energije prošao kroz naš um i tijelo. Dakle, ovdje su najbolji ljekoviti kristali za otvaranje začepljene krunske čakre.

Ljekoviti kristali za otvaranje krunske čakre i bolji protok energije u umu i tijelu:

IuteCredit
IuteCredit

Ametist

Ametist je vrlo popularan ljekoviti kamen u cijelom svijetu. Ljubičaste je boje i duhovni kamen, koji pomaže otvoriti krunsku čakru i omogućiti ti povezivanje sa univerzalnom energijom. Ametist ima umirujuću kvalitetu i stoga ga često povezuju s mirom i spokojem. Poznato je njegovo umirujuće i zaštitničko djelovanje na intelekt, pažnju i um. Ametist ublažava stanja umne iscrpljenosti, kada se bavimo napornim mentalnim aktivnostima, umiruje živce.

Ublažava anksioznost, zabrinutost, strepnju, nemir, a povećava mentalnu snagu, stabilnost i energiju. Štiti um od psihoza i psihičkih napada, te pomaže preoblikovati negativna razmišljanja u pozitivna i postići mirnu istrajnost. Poboljšava memoriju i pojačava motivaciju. Olakšava stres, tugu, depresiju, emocionalni očaj i lošu komunikaciju. Donosi porast intuicije i psihičkog razvoja. Pomaže pri meditaciji, molitvi i olakšava vizualizaciju.

Ametist usklađuje endokrini sistem i metabolizam, jača organe za čišćenje, probavne organe i imunitet. Odlično čisti krv, smanjuje glavobolju i opušta napetost. Pomaže kod kod bolesti pluća, kože i crijeva, uklanja parazite, reguliše crijevnu floru i probavu. Koristan je kod problema sa nesanicom i noćnim morama.

Foto: unsplash

Lepidolit

Ovo je takođe kamen ljubičaste boje. Vibracija kamena duboko odjekuje krunskom čakrom. On djeluje kroz našu podsvijest. Lepidolit je kristal ružičasto crvene boje. On ublažava stres, depresiju i potištenost. Ovaj kristal pojačava emotivnu ravnotežu, pomaže kod meditacije i molitvi. Lepidolit čisti elektromagnetno zagađenje i treba ga staviti pored kompjutera. Jača imunitet, nervni sistem, liječi umorne mišiće, ublažava išijas i probleme sa zglobovima, pomaže kod iscrpljenosti i epilepsije. Ukoliko se stavi pored jastuka, djelotvorno djeluje protiv nesanice i košmara. Koristi se za pronalaženje energetskih blokada. Privlači sreću osobi koja ga nosi i tjera negativnosti.

Foto: crystal-life.com

Gorski kristal

Ovaj kamen poznat je kao glavni iscjelitelj, koji se okreće oko svih pozitivnih energija, kako bi donio prosperitet u tvom životu. Ovaj kamen može deblokirati, probuditi i poboljšati svih sedam čakri našeg tijela.

Rimljani su vjerovali da gorski kristal sadrži energije bogova, koje daju snagu, hrabrost i mudrost. Gorski kristal je univerzalan kamen, svako bi trebao imati jedan! Čist je i snažan energetski izvor, jača energetsko polje, stimuliše moždane funkcije, jača imunološki sustav i dovodi tijelo u ravnotežu, aktivira sve nivoe svijesti; daje sklad duši. Ovaj kristal stimuliše sve čakre; koristi se i za zaštitu od energetskih uticaja drugih ljudi, za zaštitu od zračenja kompjutera, kao i za zaštitu od podzemnih zračenja. Prilikom snimanja Kirlijanovom kamerom utvrđeno je da kvarc može udvostručiti ljudsko biomagnetsko polje, te zaštiti osobe koja ga nosi od radijacija. Kvarc generiše elektromagnetizam i poništava statički elektricitet.

Foto: healingcrystals.com

Sugilit

To je svijetli duhovni kristal ljubičaste boje, koji povezuje fizički svijet s duhovnim svijetom. Ovaj kamen se koristi tokom vijekova u duhovnim praksama, posebno za astralnu projekciju i lucidno sanjanje.

Sugilit je vrlo rijedak ljubičasti kristal. Vjeruje se da je ovaj kristal dobar za osjetljive osobe, kojima je teško ignorisati neprijateljstvo drugih osoba. Sugilit potiče pozitivne misli, oslobađa od emotivnih nemira, potiče inspiraciju i osjećaj samopouzdanja. On olakšava glavobolje i otklanja nemir. Dovodi u sklad sve čakre. Smatra se da dovodi u harmoniju živčani sistem i umiruje tahikardiju. Ublažava žalost, tugu, strah i stimuliše pozitivne misli. Sugilit izvlači negativnu energiju i usmjerava ljekovitu energiju u um, tijelo i duh.

Foto: crystalsoncentrics.com

Mjesečev kamen

Mjesečev kamen je nježni iscjelitelj krunske čakre i ostalih 6 čakri. Ima moć Mjeseca, a njegova svjetlina pomaže u deblokadi svih čakri i štiti naše emocije.

Njegovo najefikasnije svojstvo jeste umirivanje emocija. Ovaj kristal pomaže u osvješćivanju, te potiče intuiciju i empatiju. Mjesečev kamen je ispunjen prijemčivom ženskom energijom, te balansira mušku i žensku energiju osobe. Psihički, Mjesečev kamen sprečava prenagle reakcije na emocionalne situacije na koje smo inače osjetljivi. U duhovnom smislu, Mjesečev kamen otvara um iznenadnim podsticajima koji možda izgledaju nelogično, ali vode do sretnih slučajnih otkrića i sinkronizacije. Mjesečev kamen smiruje nestabilnost i stress, te stabilizuje osjećaje. Poboljšava emocionalnu inteligenciju. Omogućuje duboko osjećajno iscjeljenje. Balansira hormonalni sistem, najsnažnije utiče na ginekološke organe i pomaže kod svih menstrualnih problema.

Foto: kabeeragate.com

Selenit

To je jedan od najpopularnijih kamenčića za čišćenje energije. Ima moćnu sposobnost uklanjanja svih negativnih energija i uklanjanja blokada iz krunske čakre.

Odličan je kristal za duhovne aktivnosti, donosi duboki mir  i zadovoljstvo duše. Izvrstan je za meditaciju i spiritualni rad, nosi u sebi nebesku energiju. Svojim svijetlim i prozirnim tonovima, omogućava proniknuti u srž problema, srediti nered i  riješiti probleme. To je prastari mineral i jedan od najmoćnijih kristala za nove vibracije na Zemlji. Ova vrsta selenita odlična je za stvaranje zaštitne energetske mreže oko kuće ili prostora u kojem stanujemo. Postavlja se u uglove kuće ili stana, čime stvara siguran i miran prostor, koji ne propušta vanjske uticaje. Ljubavnici ga razmjenjuju kao znak pomirenja u kriznim situacijama veze. Selenitove štapiće možemo koristiti za preventivno otklanjanje tuđih uticaja, odlično štite auru, te ih je najdjelotvornije držati u ruci. Uspješno pomaže završiti poslovne planove, koje smo podsvijesno zacrtali, pomaže nam koncentrisati se na određeni cilj.

Selenit daje tijelu veliku energiju. Odličan je za izravnanje kičme, daje joj elastičnost i liječi bolesti povezane s kičmom. Preventivno štiti od epileptičkih napada. Stabilizuje vegetativni živčani sistem. Ublažava napetost i grčeve mišića i zaustavlja rast prostate. Usporava starenje kože i kosti.

Foto: shamansisters.com

Slični članci

Šta najčešće kupujemo na osnovu našeg horoskopskog znaka?

Ultra magazin

Pun mjesec u Ribama 20. septembra poručuje – Zaboravi logiku, mašta i intuicija su glavne

Ultra magazin

Ovo su najvjerniji horoskopski znakovi u ljubavi

Ultra magazin