Ultra Inspirativno

6 hashtagova zbog kojih ćeš se osjećati povezano sa drugima

U proteklom periodu korisnici društvenih medija širom svijeta udružili su se u zajedničkom naporu da zaustave širenje korona virusa kroz pokret #stayathome #ostanidoma ili #ostanikodkuće. Tokom samoizolacije, hashtagovi pružaju i ultra pristupačan način da se dopre do virtuelne zajednice, koja prolazi kroz slične situacije.
Pexels

Bilo da ti trebaju nove ideje za vježbanje kod kuće, želiš se osloboditi stresa s jednosatnim Houseparty plesnim maratonom ili jednostavno tražiš prozor u tuđi svijet – evo 6 hashtagova zbog kojih ćeš se osjećati povezano sa drugima.

#stayathome, #ostanidoma ili #ostanikodkuće

Zahvaljujući snažnoj kampanji koju su vodili u Italiji i Španiji, osnažujući pokreti #stayathome osvojili su čitav svijet. Ako ti treba podsjetnik zašto je to tako važno da se ujedinimo na međunarodnoj razini kako bismo suzbili širenje Covid-19, internetska moralna podrška samo je jedan od načina.

Instagram/@definingart.pk
#dancersofinstagram (plesači na instagramu)

Da li si zakazala Houseparty plesni maraton? Ili si sada samo na TikToku? Od klasičnog baleta do najboljih svjetskih koreografa, predlažemo ples u spavaćoj sobi kao najbrži način da trenutno poboljšaš svoje raspoloženje.

Instagram/@love.pointe
#plantsmakemehappy #plantsplantsplants (biljke me usrećuju)

Ako je tvoj dom u gradu, vjerovatno je da sad nećeš vidjeti mnogo prirode, ali to ne znači da ne možeš praktično iskoristiti umirujuća svojstva biljaka. Usmjeri svoju pažnju na predivne fotografije i nauči kako uzgajati vlastite sadnice od globalne zajednice ljubitelja biljaka.

Instagram/@onlinehouseplants
#viewfrommywindow (pogled s mog prozora)

Od centra grada New Yorka do pogleda na dvorište u Parizu, ovaj hashtag donosi fotografije korisnika širom svijeta i njihovih vidika. Nikad se ne zna – pogled koji svako jutro uzimaš zdravo za gotovo može nekome uljepšati dan.

Instagram/@slanelle
#athomeworkouts (vježbanje kod kuće)

Trenutno na Instagramu postoji više od 500 000 video zapisa o treninzima koji će te motivisati da vježbaš kod kuće. Oslobodi se svojih navika i isprobaj nešto novo što je potpuno besplatno – od treninga visokog intenziteta do treninga snage.

Instagram/@madfit.ig
#meettheworld (upoznaj svijet)

Iako za sada nije sigurno putovati, ništa te ne može spriječiti da kreiraš listu želja za vrijeme kada se život normalizuje. Od seoskih krajeva do održivih hotela kojima će trebati podrška, #meettheworld čini dobro početno mjesto za smišljanje načina na koji možeš pomoći.

Instagram/@travisbluemling

Izvor: vogue.co.uk

Slični članci

Teretana u kući – evo šta ti je sve potrebno

Ultra magazin

Kako se nositi sa teškim situacijama i osjećanjima prouzrokovanim pandemijom korona virusa

Ultra magazin

Dnevna doza relaksacije uz Ultra audio priče

Ultra magazin