Ultra Moderno

5 trendova čizama koji će ti pomoći da preživiš zimsko vrijeme

Od vojnih čizama do modela do koljena, ovo su zimske cipele koje trebaš odabrati sada – prije nego što dođe pravo hladno vrijeme.

Vojne čizme
TYLER JOE, GETTY IMAGES

Kako su primijećene na revijama za jesen 2019. i na street style sceni, vojne čizme se vraćaju. Od dizajnerske iteracije do klasičnog Doc Martensa, čizme inspirisane 90-ima ove sezone dolaze u svim oblicima i stilovima. Bez obzira da li nosiš kontrastnu haljinu ili plave farmerke, čizme pristaju savršeno i dovoljno su čvrste da mogu podnijeti hladnu ili vlažnu zimu.

Čizme sa krznom
TYLER JOE, GETTY IMAGES

Idealne za dodavanje topline i detalja, čizme sa umjetnim krznom su najzanimljiviji trend ove zime. Bez obzira da li ćeš izabrati model preko koljena ili gležnjerice, biće ti lijepo i toplo.

Visoke čizme do koljena
TYLER JOE, GETTY IMAGES

Dovoljno šik za posao i dovoljno izdržljive za zimske ulice, visoke kožne čizme do koljena biće glavni adut ove sezone. Potraži i model sa kockastom petom, koja je ujedno i moderna i čvrsta.

Gležnjerice sa reckavim đonom
TYLER JOE, GETTY IMAGES

Ove čizme nikad ne izlaze iz mode, a pravi su izbor za hladno snježno vrijeme.

Čizme za snijeg
TYLER JOE, GETTY IMAGES

Svaka elegantna žena plaši se dana kada mora obući čizme za snijeg. No, ove sezone dizajneri čine da zimska čizma izgleda modernije nego ikad prije. Od detalja od umjetnog krzna do šarenih pertli i potplata, sada konačno možeš biti moderna u svojim čizmama za snijeg.

 

Izvor: harpersbazaar.com

Slični članci

6 načina da zavežeš čvor na majici

Ultra magazin

Stilistkinja Gigi i Belle Hadid navodi 5 predmeta koje bi svi trebali imati u ormaru

Ultra magazin

Potpuno bijele kombinacije iz modnih kolekcija za proljeće 2020

Ultra magazin