Ultra Popularno

5 serija koje moraš pogledati ovo ljeto!

Jedna si od onih osoba koja kada uključi Netflix, provede više vremena listajući katalog serija, nego što zapravo gleda serije? Nema problema! Da ne gubiš dragocjeno vrijeme, napravili smo listu novih i nekih ne tako novih, ali odličnih i kvalitetnih serija, koje moraš pogledati ovog ljeta. 

Foto: Netflix

White Lines

Pretjerivanje, ekstentričnost i hedonizam, glavne su karakteristike ove serije, koja će te bez sumnje oduševiti i koju ćeš ubijeđeni smo, bindžovati. Serija je nastala kao rezultat kreativnih umova, koji stoje iza španskog mega hita “La Casa de Papel” i britanske serije “The Crown”. Radnja se vrti oko smrti mladog britanskog DJ-a, čije je tijelo pronađeno, nakon što je 20 godina bio proglašen za nestalu osobu. Tada njegova sestra odluči da dođe na Ibizu i da otkrije, između droge, seksa, alkohola, tajni i intriga, šta se zapravo desilo sa njenim bratom. Osim prekrasnih kadrova magične Ibize, serija je triler koji je pun zabave, avanture, ljubavi, sjajnih likova, crnog humora i dobre muzike. Sigurni smo da ćeš uživatii!

Foto: Netflix

Curon

Italijanska mini serija je trenutno jedna od najgledanijih na platformi Netflix. Radnja serije je smještena u stvarnom mjestu na sjeveru Italije, gdje je davno postojalo selo Curon. Međutim, umjetno jezero koje se moralo konstruisati, potopilo je čitavo mjesto od kojeg je samo ostao zvonik crkve, koji viri iz vode i koji je postao turistička atrakcija i za koji legeda kaže, da zvoni svaku noć. U ovom misteriznom okruženju smještena je priča o Ani, koja se vraća u rodni Curon zajedno sa svojim blizancima. Kada Ana nestane misteriozno, njena djeca će morati da krenu na putovanje, koje će im otkriti tajne naizgled mirnog gradića i moraće da se suoče licem u lice sa novim licem porodice, koje do sada nisu vidjeli i otkriće da možeš da pobjegneš od svoje prošlosti, ali ne možeš od sebe samoga. Ako si lubitelj horo/triler žanra, sigurno ćeš uživati u ovoj seriji.

Atypical

Ovo je serija koja oscilira između komedije i drame i iz epizode u epizodu je sve interesantnija. Serija pronalazi ravnotežu između humora i napetih trenutaka, koji utiču na porodice koje imaju člana koji je na spektrumu autizma. Sam je mladić od 19 godina, koji ima ovaj problem i odlučuje da se osamostali i pronađe ljubav i upiše fakultet. I dok se on bez straha baca u istraživanje samog sebe, ostatak porodice pokušava da se održi i svi zajedno se suočavaju sa glavnom temom serije – Šta stvarno znači normalno? Veoma važno pitanje, koje svi treba da si postavimo s vremena na vrijeme.

Foto: Netflix

Good Girls

Supermarket, pljačkaši sa čarapom na glavi, klasično “pare ili život”. Nakon ovih događaja upoznajemo se sa tri majke srednjih godina, svaka od njih sa svojim problemima i finansijskim dramama, koje su ih dovele do bezizlazne situacije i pljačke super marketa, ali i obračuna sa mafijom. Umjesto 30 hiljada dolara koliko im je bilo potrebno kako bi spasile svoje porodice, zadesilo ih je ,mogo više novca, te su se nekako našle u mreži pranja novca za mafiju. Ovako počinje crno – humoristička serija u kojoj glavne junakinje upadaju u probleme, izvan su svog elementa i rade za mafijaša o kojem ništa ne znaju. Njihova moć leži u tome što su anonimne i neprimjetne u društvu. Zapravo su normalne i ta normalnost, čini da ostali imaju povjerenja u njih što ih dovodi u niz opasnih, ali i smiješnih situacija i avantura. Obavezno pogledaj ovu seriju, koja takođe priča priču o važnosti prijateljstva, ljubavi i porodice.

Foto: Netflix

When They See Us

Ova mini serija od četiri epizode, inspirisana je istinitim događajem koji se desio u SAD, priča priču o pet tinejdžera afroamerikanaca, koji su 1989. godine optuženi za silovanje, koje nikada nisu počinili. Serija priča priču dugu 25 godina, od prve kazne, pa do 2002. godine, kada su oslobođeno i na kraju 2014. godine, kada su postigli sporazum sa gradom New Yorkom. Serija napreduje u svakoj od 4 epizode sa sjajnom glumačkom postavom u kojoj briljira 5 glavih glumaca, kao i političke igre. Iako je brutalna i teška, seriju obavezno moraš pogledati. Zadnja epizoda je već ušla u istoriju televizije.

Slični članci

Glumac Hugh Jackman možda ima tajnu sreće, vitalnosti i mladolikosti

Ultra magazin

Svjetski super model Gisele Bündchen svakodnevno vježba jogu sa kćerkicom

Ultra magazin

Tedeschi i Stanković u „one on one“ na Weekend Media Festivalu

Ultra magazin