Ultra Inspirativno

5 rečenica koje svakodnevno moraš govoriti svom partneru/partnerki

Nalaziš se u fazi poslije idiličnog početka veze ili nakon medenog mjeseca, koja podsjeća više na „odraslu“ romantiku, poput poruke – ne zaboravi da kupiš toalet papir na putu ka kući? Pitaš se kako održati romantiku i nakon prvih nekoliko romantičnih mjeseci ili godina? Izgovaranje ovih 5 jednostavnih fraza svakog dana je odličan početak.
savjeti za parove
Getty Images
“Dobro jutro ljubavi”

Osim ako nisi jedan od onih rijetkih jutarnjih tipova, koji se bude nasmijani, lako ustaju iz kreveta i uživaju u spremanju doručka, složićeš se da jutra nisu romantični dio dana… Postalo je normalno da se ljudi bude umorni i pod stresom, zbog dnevne liste obaveza. Jednostavno „dobro jutro, ljubavi“, pomoći će da podsjetiš svog partnera da je svijetla tačka i nabolji dio tvog dana. Zvuči otrcano, ali zajedničko vrijeme provedeno ujutro nikada ne treba uzimati zdravo za gotovo, a ova mala fraza je odličan način da se jutarnje nezadovoljstvo smanji. Čak i putem tekstualnih poruka, ako se tvoj i raspored tvog partnera ne poklapaju.

FOTO: unsplash
“Žao mi je”

Desilo ti se da zaboraviš partnerov rođendan? Ili zaboraviš platiti račune koji su ovog mjeseca tvoja obaveza? Pogriješio/pogriješila si u nečemu i okrivljuješ partnera. Progutaj svoj ponos i reci da ti je žao. To je najjednostavniji način da stvari brzo ispraviš. Reci da ti je žao, čak i ako ti nisi direktno odgovorna osoba za njegovu nevolju. Ova iskrena fraza pokazuje da cijeniš osjećaje partnera i izražavaš empatiju, podsjećajući partnera da ste i dalje u istom timu.

FOTO: unsplash
“To je sjajna ideja”

… Ili sličan mali kompliment podrške. Potrudi se da bar jednom dnevno počastiš komplimentima svoju voljenu osobu. To može biti pohvala poput sitnice zato što je izabrao/izabrala dobar izbor restorana za večeru, ili neka krupnija stvar, poput čestitki za uspjeh na poslu. Pozitivne izjave koje uputiš partneru imaće odličan efekat i u drugim sferama života, čineći ga srećnijim iz dana u dan, a samim tim, vaša veza će napredovati.

FOTO: unsplash
“Kakav je bio tvoj dan?”

Često se dešava da zbog svakodnevnih uzbuđenja i stresova koje proživljavaš, zaboraviš pitati svog partnera o njegovom danu, a pričaš samo o svojim problemima. Postavljajući ovo pitanje svakodnevno, svom partneru ćeš pokazati da ti je stalo do događaja i malih stvari u njegovom životu, koji nemaju uvijek direktno vezu samo sa tobom.

FOTO: unsplash
“Volim te”

Posljednje, ali ipak veoma važne su dvije definitivno najmoćnije riječi u ljubavi. Čak i oni nesentimentalni, moraju naći razlog da podsjete partnere da ih vole, i to svaki dan. To može biti trenutak prije prekida telefonskog poziva, pred odlazak na spavanje, ili čak nakon one poruke sa početka teksta – kada ga samo podsjećaš da kupi toalet papir. Nije važno što partner to već zna i nije važno što je isto rečeno juče i stotinu puta prije toga. “Volim te” je najjednostavniji, najefikasnijji i najljepši način da osiguraš da nikada ne izgubiš romantiku, kakva je bila prisutna na medenom mjesecu, odnosno u prvoj fazi veze.

Srećno i volite se!

 

Izvor: msn.com

Slični članci

Znaš li koje sve prednosti plivanje donosi tvom tijelu?

Ultra magazin

Jesu li raskidi postali teži sa pojavom društvenih mreža?

Ultra magazin

Video koji prikazuje pritisak kojem su žene svakodnevno izložene

Ultra magazin