Ultra Popularno

5 novih serija koje dolaze na Netflix u decembru

Dane do početka posljednjeg mjeseca u godini možemo izbrojati na prste jedne ruke, a Netflix se pobrinuo da tokom čitavog decembra imamo novitete u svijetu serija. Ukoliko ne znaš šta sljedeće upaliti na najpoznatijoj streaming platformi, donosimo ti novih pet serija koje stižu na Netflix u 12. mjesecu.

Selena

Foto: Netflix

Prvi dio serije Selena dolazi na Netflix 04. decembra i imaće šest epizoda. Prije nego što je Selena Quintanilla širom svijeta postala poznata kao kraljica muzike Tejano, bila je mlada djevojka iz Teksasa s velikim snovima i još većim glasom. Serija istražuje njeno putovanje od skromnih nastupa do najuspješnije latino umjetnice svih vremena. Priča uključuje i dugogodišnji naporan rad, borbu i žrtvu koju je preživjela porodica Quintanilla. Ovaj duboki pogled u Selenin život dolazi od izvršnih producenata Jaimea Dávile, Rica Martineza, Hiromi Kamata, Suzette Quintanilla, Simrana A. Singha i Moisesa Zamore.

The Surgeon’s Cut

Foto: Netflix

Dokumentarna serija će biti dostupna na Netflixu od 09. decembra, a sastoji se od četiri epizode. Serija koja pokazuje kako svako ima vizionarski pristup svom zanatu, a doktori će gledaoce upoznati sa njihovim radom kroz obavljanje inovativnih i komplikovanih operacija. Stručnjaci će razgovarati i o svojim ličnim putovanjima kroz doktorske vode, te tome kako je u današnjem svijetu biti hirurg. Svaka pojedinačna priča rasvijetliće zamršenost ljudskog tijela i zaroniti u fascinantne načine na koje se tijelo neprestano iznova otkriva novim tehnikama. Doktori se razlikuju u specijalnostima, uključujući fetalnu medicinu, neurohirurgiju, transplantacijsku hirurgiju i kardiologiju.

Alice in Borderland

Foto: Netflix

Već 10. decembra na najveću svjetsku streaming plaftormu stiže serija Alice in Borderland, koja će imati 10 epizoda. Ovaj mračni, napeti naučno-fantastični triler zasnovan je na grafičkom romanu “Imawa no Kuni no Alice” Haroa Asoa, a fokusira se na Arisu – besciljnog, bez posla, momka opsjednutog video igrama. Mladić se iznenada nađe u neobičnoj, ispražnjenoj distopijskoj paralelnoj verziji Tokija. U novom svijetu, on i njegovi prijatelji prisiljeni su takmičiti se u nizu opasnih, sadističkih igara kako bi preživjeli. U ovom čudnom svijetu Arisu upoznaje Usagi, mladu ženu koja takođe učestvuje u igrama. Zajedno su krenuli razotkrivati ​​jednu misteriju za drugom dok riskiraju svoje živote i suočavaju se sa značenjem života.

Tiny Pretty Things

Foto: Netflix

Sredinom decembra, tačnije 14.12.,  stiže nova serija Tiny Pretty Things koja broji 10 epizoda. Mješavine drame, misterije i trilera, serija je smještena u elitni i vrlo mračni svijet baleta. Priča je temeljena na istoimenom YA romanu Dhonielle Clayton i Sone Charaipotre, a pružiće gledaocima pogled iznutra u visoko kompetitivni i izuzetno oštri plesni svijet. Neveah (Kylie Jefferson) započinje karijeru u prestižnoj čikaškoj Archer School of Balet gdje potraga za savršenstvom nije samo uslov, već može biti i smrtonosna. Prije Neveahinog dolaska, jedna od zvijezda škole, Cassie Shore (Anna Maiche), pronađena je mrtva. Službena je priča da je to bio fatalno pogrešan korak, ali ko je zabunom pao sa četvrtog sprata zgrade? Glasina je da je Cassie gurnuta. Postoji čak i neko za koga drugi plesači sumnjaju da je to učinio, ali niko nije dovoljno hrabar da to kaže javno.

Bridgerton

Foto: Netflix

Pred sam kraj godine, 25. decembra, na Netflix stiže nova serija sa osam epizoda. Temeljena na najprodavanijim romanima Julije Quinn, priča je smještena u takmičarski svijet visokog društva regency ere u Londonu i prati Daphne Bridgerton (Phoebe Dynevor), najstariju ćerku moćne porodice Bridgerton. U nadi da će slijediti stope svojih roditelja i pronaći spoj podstaknut istinskom ljubavlju, čini se da su Daphneine mogućnosti u početku bez granica. Ali, kad njen stariji brat počinje odbacivati ​​njene potencijalne prosce, priča počinje da se zahuktava. Ova serija ima sve: romantična je i skandalozna, slavi bezvremenost pravih prijateljstava, prikazuje porodice koje se snalaze i veliča potragu za ljubavlju koja pobjeđuje sve.

Slični članci

Larry King – Medijski mag sa više od 50 000 intervjua!

Ultra magazin

Bernie Sanders kreirao dukseve sa svojim likom, nakon što je postao viralni hit na internetu!

Ultra magazin

Velika, ali tužna ljubavna priča Ave Gardner i Franka Sinatre

Ultra magazin