Ultra Moderno

5 novih kombinacija boja za tvoj outfit

IuteCredit
IuteCredit

Ne može se poreći da volimo klasične tonske sastave, ali to ne znači da i smjelije kombinacije boja ne mogu izgledati jednako dobro. Važno je znati koje nijanse idu zajedno, a koje jednostavno ne. Kombinovanje različitih (čak i neočekivanih) boja idealan je način da osvježiš svoj ormar uoči nove sezone. 

Odmičući se od bež-kremaste palete koja je pretežno dominirala našim ormarima prošle godine, najveće muze na Instagramu eksperimentišu s novim kombinacijama boja za 2021. godinu.

1. Smeđa i svijetloplava

IuteCredit
IuteCredit

Moda je prošle godine postala potpuno opsjednuta smeđom bojom, sve od modnih dodataka do jakni dobilo je smeđu boju. Daj svojim smeđim komadima proljetni polet sa svijetloplavim dodacima.

2. Lila i crvena
proljetne kombinacije boja
Foto: gettyimages

Lila je jedan od najvećih trendova iz 2020. godine kada su boje u pitanju, ali ovaj trend se odlično drži i u 2021. Na Instagramu možeš pronaći inspiraciju kako da nosiš i kombinuješ ovu boju. Ispostavilo se da crvena daje savršen, neočekivan sukob boja.

3. Maslinasta i bijela
proljetne kombincije
Foto: @vikilefevre

Svježe bijele i zelene nijanse uvijek će biti dobra kombinacija. Obrati pažnju na meke tkanine i teksturne detalje kako bi ova kombinacija bila još romantičnija.

4. Narandžasta i mornarsko plava
kombinovanje boja
Foto: @monikh

Jarko narandžaste nijanse mogu biti zahtjevne za nošenje. Međutim, kombinovane sa klasičnim bojama poput mornarsko plave, postaju dobra odjevna kombinacija.

5. Roza i bež
roza i bež
Foto: @styleidealist

Ova predivna, nježna i elegantna kombinacija boja vjerovatno je najfiniji način slaganja pastela koji smo vidjeli. Dodavanje cipela sa zanimljivim printom može razbiti nježnost ove kombinacije.

 

Izvor: whowhatwear.co.uk

Slični članci

Koji oblik nokta je idealan za tvoje prste?

Ultra magazin

Tri vrste modernih farmerki za 2021.

Ultra magazin

Vrijeme je da napadneš celulit! Evo kako.

Ultra magazin