Ultra Moderno

5 načina kako da tvoje oči izgledaju veće

IuteCredit
IuteCredit

Donosimo ti nekoliko jednostavnih trikova kako da tvoje oči izgledaju veće.

Posvijetli vodenu liniju oka

Najlakši i najbrži način da svom licu daš svježinu, jeste da naneseš bijeli ili bež kreon unutar vodene linije oka. Oko će izgledati veće i odmornije.

Budući da se boja na ovoj liniji ne zadržava dugo – jer trepćemo oko 1500 puta dnevno, nemoj da ti bude teško da nosiš sa sobom kreon i popraviš ga.

Instagram/nikki_makeup
Nanesi hajlajter

Hajlajter ne daje svježinu samo tvojim jagodicama, već je jedan od najboljih trikova za otvaranje tvog pogleda. Nanesi hajlajter na sredinu čela (to će ga podići), u unutrašnje uglove očiju, ispod obrve, a može i na sredinu kapka što će vizuelno povećati oči.

Instagram/nikki_makeup
Koristi korektor
IuteCredit
IuteCredit

Veliki broj djevojaka i žena, ima podočnjake. Manje ili više izraženi tamni kolutovi ispod tvojih očiju, sigurno da odvlače pažnju sa tvojih lijepih očiju. Zato, koristi korektor i neutrališi podočnjake, kako bi što veći akcenat bio na tvojim očima.

Foto: shefinds
Uvij trepavice

Svi znamo da maskara čini ogromnu razliku na očima, pa zamisli kako tek može da izgleda sa uvijenim trepavicama? Prije upotrebe ugrij uvijač i drži ga na trepavicama nekoliko sekundi.

Instagram/narsissist
Ne zaboravi donje trepavice

Dodavanje maskare na donje trepavice će otvoriti i pružiti veći i širi pogled. Za mekši izgled, koristi smeđu maskaru ili drugu maskaru u boji. Dodavanje tamne sjenke na spoljašnji dio donjeg kapka će ti pomoći da izdužiš oči.

Foto: herstylecode

 

Izvor: cosmopolitan.com

Slični članci

10 vrsta džempera koje treba da imaš u ormaru

Ultra magazin

Modni trendovi koji će obilježiti vjenčanja 2022.

Ultra magazin

Karirani blejzer će upotpuniti svaku kombinaciju ove jeseni

Ultra magazin