Ultra Kreativno

5 ideja kako da kancelariju osvježiš industrijskim stilom

IuteCredit
IuteCredit

Iako tako na prvi pogled ne izgleda, ali industrijski stil je zapravo jedan od najsvestranijih kada je u pitanju dizajn prostora. Industrijski enterijeri često sadrže materijale poput metala, drveta, cigle ili betona, ali tvoj dom ne mora biti potkrovlje u obnovljenoj tvornici kako bi poprimilo industrijski šarm.

Foto: littlehouseoffour

U stvari, budući da je ova estetika ukorijenjena u funkciji i često pokazuje muške karakteristike i sirovine, ona u stvari čini savršenu kombinaciju za stvaranje ravnoteže enterijera s mekšim osobinama. Iako industrijski stil djeluje dobro u gotovo svakom prostoru, kod uređenja kancelarije vrijede posebna pravila – jer je ona područje gdje su funkcionalnosti i efikasnost primarni.

Zato ti u nastavku donosimo pet korisnih ideja kojima ćeš od kancelarije napraviti mjesto na koje ćeš svako jutro ići sa osmijehom na licu.

IuteCredit
IuteCredit

Rustikalne završne obrade sa čistim linijama

Foto: westelm

Ukoliko kancelarija nema mnogo kvadrata, odluči se za opciju gdje se tvoj radni sto “diže” u visinu. Pored radne površine, podigni i nekoliko polica na kojima ćeš skladištiti dokumenta, a najvišu policu ostavi za ukrase i detalje. Predlažemo drvo kao primarni materijal, a u kombinaciji sa udobnom foteljom, dobićeš kutak u koji ćeš rado ići svako jutro.  Neobični posteri ili sat neka budu neizostavni detalji na zidu.

Dodaj kompoziciju sa industrijskim osvjetljenjem

Instagram: leighannelamarreinteriors

Savršena kombinacija vintage akcenta i tradicionalnog namještaja, sa lampom koja dodaje hrabru industrijsku vibraciju. Ubacivanje zlatnih detalja pomaže da se industrijski stil savršeno uklopi, od poda do plafona. Rasvjeti u prostoriji uvijek posveti mnogo pažnje, jer ljudi često kod uređenja prostorija nisu svjesni njenog značaja.

Zidove oboji u zagasite tonove

Foto: tuftandtrim

Dodaj dubinu cijeloj prostoriji tako što ćeš se odlučiti za zagasite tonove na zidovima. Tamno plava nijansa, uparena sa kožnim detaljima i toplim bojama drveta, radi savršen kontrast.  Minimalizam uvijek dobro izgleda, ne zaboravi to. Nema potrebe da pretrpavaš kancelariju namještajem, umjesto toga – poigraj se sa bojama.

Police od čelika su must have u svakoj kancelariji

Foto: stylebyemilyhenderson

Ukoliko  dodaješ industrijsku notu radnom mjestu, čelične police moraju naći svoje mjesto u kancelariji. Na policu poredaj omiljene knjige, papire neophodne za posao, vaze sa cvijećem i cijela soba će momentalno oživjeti.

Uzorci za interesantniji izgled sobe

Foto: littlehouseoffour

Ukolko ti poslije gore navedenih savjeta, i dalje nedostaje toplina u kancelariji, tu su uzorci da poprave stvar. Šare, pruge, tačke, cvjetni dezen – sve dolazi u obzir. Integriši ih u kancelariju preko tepiha, jastuka, zavjesa, u zavisnosti od toga kolika je prostorija. Industrijski stil će biti omekšan ovim dezenima, zbog čega će i atmosfera u kancelariji biti toplija i prisnija.

 

Izvor: hunker.com

Slični članci

Kada bi brendovi bili potpuno iskreni…

Ultra magazin

Pariz se pretvara u čarobnu oazu zahvaljujući infracrvenim fotografijama

Ultra magazin

Umjetnik stvara minijaturne scene „Olimpijskih igara u Tokiju“ koristeći zaštitne maske za lice

Ultra magazin