Ultra horoskop Ultra Ukusno

5 horoskopskih znakova koji su veliki gurmani, vole hranu i kuhanje

IuteCredit
IuteCredit

Što se tiče stvaranja čarolije u kuhinji, ovih 5 horoskopskih znakova vrhunski su poznavaoci hrane, gurmani ili kuhari, vole kuhati, boraviti u kuhinji, eksperimentisati sa receptima i okusima. Kuhanje je umjetnost, koja zahtijeva maksimalnu predanost, strast, talenat i naravno vještinu. Nije nešto u čemu su svi dobri, ili to znamo ili ne znamo. Kada pripremaš jelo, postoje trenuci kada jednostavno moraš ići za svojim instinktom, kada je u pitanju dodavanje prave mjere i vrsta raznih začina. Za to trebaš imati prirodni talent, a takođe treba imati dovoljno samopouzdanja da eksperimentišeš s raznim okusima, namirnicama i sastojcima. Astrološki gledano, postoji 5 horoskopskih znakova koji su rođeni kuhari, hedoniste, gurmani,  koje uživaju u hrani i koji su nadareni talentom za kuhanje. Saznaj u nastavku, jesi li ti među njima.

Unsplash

Blizanci

Blizanci su veliki gurmani, vole hranu, vole eksperimentisati sa raznim okusima. Uvijek su u potrazi za novim i zanimljivim začinima i egzotičnim sastojcima, a vole pripremati otmjena restoranska jela i lijepo i elegantno ih ukrasiti. Blizancima je hrana poveznica i za super zabavu, druženje, veselje, tako da obožavaju dobar spoj hrane i druženja. Vole izlaske uz večeru, vole pripremati hranu za druge ili ići na večere kod prijatelja, vole izlete ili roštilje u prirodi uz prijatelje. Vole egzotična jela sa mnogo mirisnih i ukusnih začina, vole razne boje u tanjiru, vole kombinovati razne okuse i mix raznih svjetskih kuhinja, poput italijanskih, azijskih ili meksičkih jela, kao što su tortilje, pizze, salate, nudle sa povrćem i slično.

Rak

IuteCredit
IuteCredit

Rakovi su tradicionalni, porodični tipovi i vole kuhati za svoje najmilije. Sposobni su razmaziti svoje ukućane, rodbinu, prjatelje svojim slanim i slatkim ukusnim delicijama. Rakovi će vas utješiti i biti rame za plakanje kada vam je teško i donijeće vam toplu supicu ili kolačić samo da vas razvesele. Vole slatkiše, posebno čokoladu, koju će rado podijeliti sa dragim osobama. Rakove zamišljamo kako dok kuhaju ručak, pričaju o emotivnim i lijepim uspomenama. Često se prisjete nekih lijepih ili tužnih trenutaka, povezujući ih sa hranom koju su tada jeli, pripremali, probali. Rakovi vole tradicionalna jela poput pita, čorbica, supa, kolača, domaćeg peciva, suhomesnatih proizvoda, sireva, zimnice, džemova.

unsplash

Djevica

Djevice ne vole rasipati hranu i često troše vrijeme pokušavajući smisliti nove i ukusne načine, kako iskoristiti ostatke hrane i od nje napraviti zanimljiva jela. Takođe veliku pažnju posvećuju detaljima, poput boje posuđa, serviranja, vaganja hrane, sve treba da bude čisto, uredno u kuhinji i prilikom služenja hrane. Djevice će znati kalorijsku i nutritivnu vrijednost svake namirnice, najlakše će vas natjerati da se hranite zdravo i vam hrana bude prijatelj, ako želite biti u dobroj formi i kondiciji. One će znati pravu mjeru za nešto u gram, pravi začin i proučiće sve moguće informacije i detalje o nekoj namirnici. One vole zdrave obroke poput salata, proteinskih obroka sa mnogo voća, povrća, orašastih plodova.

Bik

Bikovi imaju urođenu vještinu da prepoznaju, koji se okus s nečim dobro slaže. Imaju snažna čula mirisa i okusa. Veliki su gurmani, vole eksperimentisati u kuhinji, izučavati nove recepte i okuse! Velike su estete, pa im je važno da hrana bude lijepo nasjeckana, poslužena, upakovana, ukrašena uz elegantno serviran sto za ručavanje. Vole raskošan okus hrane, magičan miris hrane, traže harmoniju u okusima. Najviše vole da zajedno ručaju ili večeraju u paru ili u društvu dragih ljudi. Vole uredno složenu kuhinju, lijepo posuđe, lijep sto za ručavanje. Obožavaju slatka jela poput kolača, mafina, sladoleda, krofni, peciva.

Unsplash

Jarac

Jarčevi obožavaju ukusnu hranu i prepuštaju se kuhanju, kako bi se odmorili od napornog dana, dosadne i monotone rutine. Za njih je kuhanje poput terapije. Vole biti u kuhinji i vole ideju pripremanja hrane, kako bi sebi i drugima popravili raspoloženje. Vrlo su detaljni, analitični i vrlo dobro barataju sa spiskovima za kupovinu, tako da ne stvaraju suvišan otpad ili višak prilikom nabavke namirnica i pripreme obroka. Porodični su i tradicionalni tipovi, pa vole svoju hranu podijeliti sa drugima. Vole eksperimentisati sa novim okusima u kuhinji, ali i držati se starih provjereneih tradicionalnih jela, poput sarme, mesa i krompira, suhomesnatih proizvoda, čorbica, supa, zimnice.

Slični članci

8 namirnica koje će ti pomoći tokom PMS-a i menstrualnog ciklusa

Ultra magazin

Iznenađenje! Bijela riža je zapravo bolja od smeđe riže

Ultra magazin

Evo šta nam donosi pomračenje sunca i mlad mjesec u Strijelcu

Ultra magazin