Ultra Inspirativno

5 destinacija koje možeš posjetiti već u junu

Evropska Komisija objavila je plan za spašavanje turizma ovog ljeta. Plan uključuje otvaranje granica, uvođenje novih zdravstenih mjera i testiranje na licu mjesta. Uprkos činjenici da mnoge zemlje još uvijek obeshrabruju putovanja (osim esencijalnih), zbog mogućnosti drugog, a neki čak kažu i trećeg talasa COVID-19, neke od zemalja u Evropi su ipak odlučile da požele dobrodošlicu svim turistima već u junu. 
RossHelen/iStock
Portugal

Nakon što je sredinom marta popustio mjere i otvorio neke prodavnice i restorane, Portugal je postao jedna od prvih Evropskih zemalja koja je primila turiste.  Santos Silva, ministar spoljnih poslova rekao je da će se testiranja obavljati na aerodromima.

Getty Images
Island

Premijerka Islanda je izjavila da ova zemlja ima za cilj da poželi dobrodošlicu turistima do 15. juna. Imaju u planu testiranja na COVID-19, što će dozvoliti turistima koji su negativni da preskoče karantin. Svi oni koji bud pozitivni na virus će morati da budu u samoizolaciji 14 dana.

emicristea / Getty
Grčka

Grčka je preuzela sve potrebne mjere protiv korona virusa prilično rano, čemu mogu da zahvale relativno nizak broj slučajeva korona virusa i smrti koje su povezane sa istim. Početkom maja otvoreni su frizerski saloni, a većina prodavnica je zvanično otvorena 18. maja kada su ukinute restrikcije putovanja u zemlji. Hoteli imaju u planu da se otvore 01. juna, a turistima će biti dozvoljen ulazak od polovine juna. Testiranja će se vršiti na aerodromima, a provjera tjelesne temperature će se vršiti u hotelima i restoranima.

Shutterstock/Anna Lurye
Italija

Vlada Italije je objavila da planira da dopusti međunarodna putovanja od 03. juna, taj dan će se takođe ukinuti obavezan karantin od 14 dana za turiste. Poznata ljetna destinacija Sicilija ponudila je da plati polovinu troškova avionske karte i trećinu troškova hotela turistima koji se odluče da posjete ovo ostrvo kasnije ove godine.

Reuters
Španija

Vlada Španije je  izjavila da se nada da će turisti moći da posjete ovu zemlju krajem juna. Međutim, detalji su još uvijek nepoznati. Zabrane putovanja trenutno popuštaju, a očekuje se ukidanje obaveznog karantina za turiste krajem juna. “Moramo da učinimo sve kako bi Španija postala atraktivna zemlja sa zdravstvene tačke gledišta” izjavio je ministar transporta.

Slični članci

Intervju – Saša Kecman: “Ne žuri i uživaj u svakom treningu”

Ultra magazin

Pogledaj priču momka koji je mjesec dana radio 200 sklekova svaki drugi dan

Ultra magazin

Možeš sve, kada prevaziđeš stres!

Ultra magazin