Ultra Moderno

4 kombinacije boja koje su hit ovo ljeto

Dobitna kombinacija boja često može biti na granici između potpunog modnog promašaja i outfita zbog kojeg će svi pogledi biti usmjereni prema tebi. Svake godine vidimo kako različite kombinacije boja osvajaju modne piste i ulice gradova, što je slučaj i ove godine. Kako ne bi doživjela potpunu katastrofu kombinujući aktuelne boje koje preovladavaju modnim svijetom, mi ti donosimo četiri prijedloga sa kojima sigurno nećeš pogriješiti.

Instagram: magdanikola

Crna i blijedo plava

Crna je boja elegancije, odvažnosti, stila i gracioznosti. Odlično se slaže sa gotovo svim drugim bojama i nijansama, a kako je ljeto veselo i lepršavo godišnje doba, zahtijeva da se crne kombinacije osvježe nekom nježnijom nijansom. Ove godine je hit blijedo plava nijansa, koja u kontrastu sa crnom dolazi do izražaja i svaku kombinaciju čini zanimljivijom.

Who What Wear

Lila i bež

Bež je neutralna boja zahvalna za kombinovanje na milion načina. Uz preplanuli, ali i aristokratski ten, u kombinaciji sa romantičnom lila bojom odlično izgleda u svim prilikama. Nježna nijansa ljubičaste razbija monotoniju bež boje, daje joj živost, a istovremeno dolazi do izražaja zbog kontrasta. Koloristički dvojac koji je mnogim damama ovo ljeto must have.

Instagram: naaomiross

Siva i blijedo žuta

Žuta boja je često zapostavljena i čini nam se da još nije „osvojila“ zasluženo mjesto u paleti omiljenih ljetnih nijansi. Baš poput sunca, svakoj kombinaciji daje toplinu i živost, a ukoliko ne voliš florescentne nijanse, ove godine imaš sreće. Isprana, blijeda nijansa žute je aktuelni hit, a spojena sa sivom čini jedan od ovogodišnjih modnih imperativa.

Instagram: monikh

Krem i bijela

Ne samo ovo ljeto, već svake godine jedna od omiljenih ljetnih kombinacija boja. Jednostavna, a efektna. Uz preplanuli ten, predstavlja omiljenu kombinaciju, bez obzira za koju priliku se oblačiš. Obe neutralne, ali zajedno snažne boje, sa čijim izborom ne možeš napraviti grešku.

Instagram: chrissyford

 

Izvor: whowhatwear.co.uk

Slični članci

Jennifer Lopez ima najpopularniju frizuru ove jeseni

Ultra magazin

Valentinovo proljetno iznenađenje? Saradnja s brendom Levi’s!

Ultra magazin

Saznaj tajnu ljepote za prirodan i ujednačen ten

Ultra magazin