Ultra Zanimljivo

3 načina da saznaš da li te tvoj pas zaista voli

Svako ko ima kućnog ljubimca zna, koliko jaka može biti veza između vas dvoje. Srce nam još malo poraste svaki put kada se vratimo kući i naš ljubimac nam se obraduje. Psi se već vijekovima nazivaju „čovjekovim najboljim prijateljem“. Mnogi od nas se tako osjećaju prema svojim kućnim ljubimcima – oni su sastavni dio naše porodice. Ali pošto oni ne mogu verbalno – govorom da komuniciraju, neki vlasnici pasa bi se mogli zapitati da li ih njihov pas zaista voli ili je zadovoljan s njima. Postoje tri znaka na koje treba obratiti pažnju, ako se pitaš da li te tvoj pas voli, saznaj u nastavku koji su to znakovi…

Foto: Pexels

Pokazuje ti naklonost bez da mu daješ poslastice

Lako je shvatiti zašto bi ti tvoj pas mogao pružiti više ljubavi, kada želi poslasticu ili hranu koju mu nudiš iz ruke. Ali ako ti i dalje daje ljubav nakon što je jeo i ne odlazi od tebe nakon jela, to je znak da te obožava! Dakle, nije motivisan samo hranom i poslasticama, nego uživa što je u tvojoj blizini.

Raduje ti se kada dođeš kući

Dolazak kući svom veselom psiću, uvijek nam uljepša dan. I to je takođe znak da te voli! Ali zanimljivo je znati da to takođe znači da je vaša veza jaka. Ako su toliko sretni što nas vide, vjerovatno im dajemo svu ljubav i brigu, koja im je potrebna.

Pexels

Spavaju pored tebe

To je još jedan znak da psi vole svog vlasnika. To znači da ti vjeruju kao nikom drugom. Istraživači su otkrili da vlasnici pasa bolje spavaju noću, kada je njihov pas s njima. Studija je takođe pokazala, da smanjuje stres i poboljšava ukupni kvalitet sna. Izgleda da bi trebalo da naše psiće češće puštamo da spavaju pored nas!

Dakle, iako psi možda neće moći uzvratiti „volim te“, postoji mnogo drugih načina na koje nam pokazuju da to misle.

Izvor: firstforwomen.com

Slični članci

Sigurno spavaš u nepravilnom položaju. Otkrivamo zašto!

Ultra magazin

Imaš problema sa pamćenjem imena ljudi i lica? Evo zašto je to tako!

Ultra magazin

Međunarodni dan zagrljaja: Danas zagrli svoje bliske!

Ultra magazin