Ultra Kreativno

3 ključna savjeta za dizajn enterijera

IuteCredit
IuteCredit

Preseljenje u novi stan može biti veoma radostan trenutak, ali ponekad i pomalo zastrašujući. Kako novi dom učiniti svojim i osjećati se kao kod kuće, otkriva dizajnerka enterijera Kate Rumson. Sa 15 godina iskustva u dizajnu i dekoru kuća, Kate zna kako stvoriti zaista ličan, moderan prostor. 

popsugar.com

Počni s najvećim komadima

Kad gledaš u praznu sobu, lako će te preplaviti ideje šta sve možeš učiniti. Kako bi postupak dizajniranja učinila malo lakšim, Kate voli započeti s najvećim dijelovima namještaja, a zatim se fokusirati na manje komade. “Prvo se fokusirajte na pronalaženje svih velikih i najvažnijih komada namještaja, a zatim pređite na prostirke i umjetnost. Upotpunite izgled rasvjetom i dodacima”, objašnjava ona. “Podjela projekta u tri faze je najlakši put do uređenja savršenog doma.”

popsugar.com
IuteCredit
IuteCredit

Pronađi svoju estetiku i drži se toga

Da bi prostor bio skladno uređen, nevjerovatno je važno znati svoj stil. Prije nego što počneš dodavati velike komade namještaja i sitne ukrase, Kate je preporučila pregledavanje društvenih mreža ili web stranica omiljenih brendova kako bi zaista usavršili svoju ličnu estetiku. “Jednom kada se odlučite za cjelokupni izgled i stil, potražite sličan namještaj i dekor, ali ne zaboravite dodati svoj osjećaj za stil”, rekla je Kate.

popsugar.com

Strateški koristi boje

Kate napominje da boja može imati ogroman uticaj na prostor, sve dok se koristi promišljeno. Ako ne znaš  odakle početi, odaberi jednu ključnu boju koju ćeš koristiti u cijeloj sobi. Na primjer, Kate je u ovom slučaju preporučila nešto poput jarke senf žute boje, koja se provlači kroz dizajn, od jastuka, preko zidnih umjetnina do tepiha s uzorkom.

popsugar.com

Savjet za kraj? Neka bude povezano. Pridržavanje palete boja, dekor i cjelokupna vizija pomoći će ti da urediš svoj dom na pravi način.

 

Slični članci

Japansko selo svake godine stvara umjetnost na rižinim poljima

Ultra magazin

5 načina na koji introverti uređuju svoj dom

Ultra magazin

Savjeti za romantičnu dekoraciju spavaće sobe

Ultra magazin