• Home
  • Ultra Moderno
  • 13 poznatih ličnosti koje imaju stila i ne koriste usluge modnog stiliste
Ultra Moderno

13 poznatih ličnosti koje imaju stila i ne koriste usluge modnog stiliste

IuteCredit
IuteCredit

U posljednje dvije decenije, modni stilisti su postali neizostavan dio showbiznis industrije, biranjem modnog stila i oblačenjem poznatih ličnosti, pogotovo kada one moraju da se pojave na nekom važnom i glamuroznom događaju, koji uključuje crveni tepih i fotografisanje. Zašto se ipak neke slavne ličnosti odlučuju na hrabar korak i same biraju svoje modne kombinacije, kako bi zablistale na crvenom tepihu? Neke poznate ličnosti, jednostavno imaju smisla za modne trendove, vole modu, uživaju u modi i ipak se ne prepuštaju u ruke čuvenih modnih stilista. Pogledaj listu 13 slavnih zvijezda, koje ne koriste usluge modnih stilista, već hrabro same biraju svoje modne kombinacije.

Foto: harpersbazaar.com.au

Meghan Markle

Iako je godinama radila sa stilisticom i bliskom prijateljicom Jessicom Mulroney, Meghan Markle se ipak odlučila, da prestane sa uslugama ličnog modnog stiliste. Sve što nosi, ona odabere sama. Prilično je nevjerovatno, da ona sve to može sama da postigne, jer se često pojavljuje u javnosti.

Foto: harpersbazaar.com.au
IuteCredit
IuteCredit

Blake Lively

Uvijek u savršenim modnim izdanjima, glumica Blake Lively neprestano dokazuje, da je jedna od najbolje odjevenih žena u Holivudu i ikona stila. I sve to radi bez modnih stilista! “Obožavam modni dizajn i volim modu, a to je i način da ja budem kreativna”.

Foto: harpersbazaar.com.au

Diane Kruger

Jedna od najstilizovanijih žena u Holivudu, glumica Diane Kruger često je govorila o tome da ne koristi modne stiliste. “Osvrnem se na neke od starijih fotografija iz vremena kada sam počinjala karijeru i kada sam koristila usluge modnog stiliste, tada sam pomislila, o moj bože, pa to uopšte ne liči na mene i moj stil. Jednostavno sam izgledala kao sve druge slavne ličnosti, a to nisam ja. Zato sam se odlučila da ne koristim usluge modnih stilista”.

Foto: harpersbazaar.com.au

Emmy Rossum

Zvijezda Emmy Rossum previše voli modu, da bi se oslanjala na angažovanje modnih stilista. “Volim modu. Samo se volim igrati sa odjećom, stvarno je zabavno”.

Foto: harpersbazaar.com.au

Kate Moss

Katte Moss ima specifične i kreativne ideje o tome, kako želi da se predstavi i kako želi izgledati, ima smisla za odličan modni stil i zato ne koristi usluge modnih stilista.

Foto: harpersbazaar.com.au

Olivia Munn

“Jedini razlog zbog kojeg ne koristim usluge modnog stiliste je taj, što se osjećam kao da ću da padnem u nekoj modnoj kombinaciji koju mi oni osmisle, radije bih da ja budem ja”.

Foto: harpersbazaar.com.au

Rachel Bilson

Zvijezda serije “Hart of Dixie” Rachel Bilson ne oslanja se na modnog stilistu, kako bi izgledala sjajno na crvenom tepihu. “Stvarno se oblačim sama. Moda je zabava i eksperimentisanje. Uživam dok eksperimentišem sa modnim kombinacijama”.

Foto: harpersbazaar.com.au

Dita von Teese

Miješajući vintage komade sa komadima vrhunskih dizajnera, Dita von Teese objasnila je, da je odlučila odustati od angažovanja modnih stilista. “Ne treba mi pratnja u modnim kombinacijama, radije sve biram sama”.

Foto: harpersbazaar.com.au

January Jones

Glumica iz serije “Mad Men”, takođe ne koristi usluge modnih stilista. “Ne sviđa mi se ideja da plaćam ljude, da mi kažu kako nešto izgleda dobro. Ako sama ne osjetim da je nešto dobro, zašto bih to nosila?”

Foto: harpersbazaar.com.au

Erykah Badu

Poznata po svom modnom stilu, koji je uvijek izvan kutije i mimo pravila, trendova i standarda, soul diva Erykah Badu je više puta govorila o tome, da ne koristi modnog stilistu, već da se sama oblači za crveni tepih. “Ne pravim razliku između onoga što nosim na ulici i na sceni; sve je to isključivo i samo moj stil. Ne planiram unaprijed šta ću obući, jer je sve stvar trenutka”.

Foto: harpersbazaar.com.au

Tilda Swinton

Tilda Swinton ne dozvoljava nikome da utiče na njen stil. Glumica već godinama stilizuje sama sebe.

Foto: harpersbazaar.com.au

Camilla Belle

Glumica Camilla Belle, priznala je da koristi modnog stilistu, ali ne profesionalnog, već joj je majka ustvari najbolja stilistkinja. “Bila sam jako dobro obučeno dijete. Majka me naučila svemu što znam o modi, zašto se ne bih i dalje držala njenih savjeta?”

Foto: harpersbazaar.com.au

Diane Keaton

Poznata po svojoj ljubavi prema crnoj i bijeloj garderobi, kao i prema raznim crno-bijelim paternima, dezenima i asesoarima poput šešira, torbi, ruksaka, naočala ili ogrlica, glumica Diane Keaton je oduvijek sebe stilizovala sama. “Obožavam odjeću i modu i da osmišljavam modne kombinacije sama”.

Izvor: harpersbazaar.com.au

Slični članci

Koji oblik nokta je idealan za tvoje prste?

Ultra magazin

Tri vrste modernih farmerki za 2021.

Ultra magazin

Vrijeme je da napadneš celulit! Evo kako.

Ultra magazin