Ultra Moderno

13 načina kako nositi maramu

IuteCredit
IuteCredit

Marame su ženstven i elegantan modni detalj koji outfit mogu učiniti originalnim i drugačijim. Dok su se prije nosile samo kao ukras oko vrata, danas postoji mnogo načina kako maramama možeš uljepštati svoj stajling. Mi ti donosimo naših 13 prijedloga.

Foto: mychoiceobsession

Počinjemo sa klasikom – marama vezana oko vrata u običan čvor. Prefinjeno, sofisticirano i uvijek moderno, svaku kombinaciju će učiniti ženstvenijom.

Foto: maisondecinq

Dodatni plus je što maramu oko vrata možemo nositi i vezati na bezbroj načina.

Foto: miamiere

Ukoliko želiš da marama ne bude “samo” modni dodatak, već glavni komad tvog stajlinga, predlažemo da istu nosiš kao na gornjoj fotografiji. Marame sa upečatljivim i neobičnim dezenom podnose da ih nosimo na ovaj način.

Foto: m.buro247
IuteCredit
IuteCredit

Kombinacija koja će djelovati chic i moderno, te koja će tvom outfitu dati slojevitost. Maramu možeš nositi preko kaputa, balonera, kožne jakne ili bunde – jedino moraš obratiti pažnju na slaganje boja.

Foto: tnuck

Kada ne znaš šta obući i sve ti se čini monotono – začini kombinaciju jednostavnim džemperom/rolkom i maramom koja će oživjeti cijeli outfit. Jednostavan i efektan detalj.

Foto: thezoereport

Moć transformacije marama je ogromna, što pokazuje i marama/mašna detalj koji za nekoliko sekundi možeš napraviti i imati jedinstvenu “ogrlicu”.

Foto: totemme

Crno-bijela kombinacija, ko joj može odoljeti? Isti slučaj je i sa maramama. Sofisticiran način vezanja oko vrata, odnosno preko ramena, učiniće da toj stajling podsjeća na izdanja sa Fashion weeka u Parizu.

Foto: vogue.globo

Nama najzanimljiviji prijedlog je outfit u kojem marama preuzima funkciju odjevnog predmeta. Dok se u ljetnjim mjesecima može nositi i bez košulje, za zimu je idealan spoj sa jednobojnom bijelom košuljom, koja uz maramu postaje jedan od najmoćnijih odjevnih komada.

Foto: weheartit

Ukoliko stajlingu želiš dodati malo osobnosti, ali i dalje se držati svedenog i minimalističkog pristupa, marama može poslužiti kao ukras za kosu. Možeš je isplesti uz pletenicu, zavezati rep ili omotati oko punđe, zavisno od ostatka stajlinga.

Foto: vogue.de

Još jedan neobičan i ne toliko čest način nošenja marame, jeste oko zglobova. Na kratke haljine ili suknje, te mokasine ili oxfordice, marama će u ovom slučaju učiniti da svi primijete tvoj eklektičan i nesvakidašnji modni izričaj.

Foto: mychoiceobsession

Ukoliko ne znaš kako maramu staviti “na sebe”, možeš je integrisati u postojeće modne dodatke. Jednobojnu torbu osvježi tako što ćeš šarenu svilenu maramu koja ide uz ostatak kombinacije, zavezati oko njenih ručki.

Foto: secondstreet

Pored torbe, obuću takođe možeš ukrasiti maramama. Tačnije patike, gdje ćeš umjesto pertli staviti zanimjive marame i vezati ih u veliku mašnu. Možeš otići i korak dalje, te izabrati različite marame za patike.

Foto: findmyopinion

Na hlače dubokog struka, suknju, šorc, ali i haljinu kojoj je potreban pojas, moguće je nositi zarolanu maramu koja će zamijeniti klasični kaiš. Funcionalna je i chic.

Slični članci

10 vrsta džempera koje treba da imaš u ormaru

Ultra magazin

Modni trendovi koji će obilježiti vjenčanja 2022.

Ultra magazin

Karirani blejzer će upotpuniti svaku kombinaciju ove jeseni

Ultra magazin