Ultra Popularno

11 predivnih lokacija iz serije Emily in Paris

Bez obzira da li ti se sviđa ili ne serija Emily in Paris, ne možemo poreći predivne lokacije na kojoj je snimljena. Radnja je postavljena (i snimljena) u Parizu, pa kako ga ne bismo voljeli? Savršena je serija za uživanje u trenucima kada nam nedostaje putovanja i služi kao inspiracija za rezervaciju budućeg putovanja u Grad svjetlosti. 

Netflix

Emily u Parizu zaista je snimljena na pregršt mjesta koja možeš posjetiti u stvarnom životu.

Place de l’Estrapade

Instagram/emilytaubert

Nažalost, unutrašnjost Emilynog stana sagrađena je kao set posebno za seriju, ali možeš posjetiti njenu stambenu zgradu na trgu Place de l’Estrapade i snimiti selfi ispred zgrade!

Galerie Patrick Fourtin

Instagram/jesuissari

Prepoznaješ ovu lokaciju? Iznad Galerie Patrick Fourtin smještena je kancelarija u kojoj Emily radi. Zgrade čine savršenu kulisu da pokažu tvoj šik pariški stil.

Terra Nera

Instagram/terra_nera

Gabrielov restoran Les Deux Compères zapravo se zove Terra Nera, a u stvarnom životu služi italijansku hranu. Promijenili su tendu za seriju, ali unutrašnjost je ista!

Jardin du Palais Royal

Instagram/theglitteringunknown

Emily upoznaje svoju novu prijateljicu Mindy u Jardin du Palais Royal, koji je predivan pariški park. To je i park u kojem Mindy nastupa za malu publiku kasnije u seriji.

Pont Alexandre III

Pedro CC BY 2.0

Na mostu Pont Alexandre III, Emily pomaže u snimanju reklame za parfem, jednog od Savoir klijenata. Snimanje možda ne ide baš najbolje, ali bar je most lijep!

Rue de l’Abreuvoir

Chris Waits CC BY 2.0

Nakon zajedničkog izlaska na piće, Emily i Mindy prošetaju cestom koju Mindy naziva “Ruelle Qui Va Au Bout” ili cestom koja vodi do kraja. To je zapravo Rue de l’Abreuvoir, ali je i dalje jedna od najslađih ulica Pariza.

Palais Garnier

Lake Lou CC BY 2.0

Kad Emily krene u operu da gleda balet, ona posjeti Palais Garnier. Zabavna činjenica: crna haljina koju Emily nosi na reviji zapravo je kopija haljine koju je Audrey Hepburn nosila u filmu Funny Face.

Le Grand Véfour

Instagram/chefguymartin

Emily pokušava (i ne uspije) rezervisati večeru u zapanjujućem restoranu Le Grand Vèfour. Ali to što nije mogla dobiti sto ne znači da ne možeš i ti!

Café de Flore

sergeymk CC BY 2.0

Cafè de Flore je mjesto gdje Emily upoznaje profesora Thomasa. Čak i ako trenutno ne možemo putovati, pogledaj njegov meni i zamišljaj da si tu za stolom.

Lulu La Nantaise

Instagram/lulu_la_nantaise_

Lulu La Nantaise je mjesto gdje Camille, Gabriel, Emily i Thomas odlaze na dvostruki dejt. Služi ručak, večeru i palačinke!

Hôtel Plaza Athènèe

Ethan Prater CC BY 2.0

Kada Emily mora paziti na zahtjevnu američku glumicu, ona odsjeda u hotelu Plaza Athènèe. Ali napomena, jedno noćenje u jednokrevetnoj sobi košta gotovo 1.000 američkih dolara.

Slični članci

Justin Timberlake se vratio sa novom muzikom!

Ultra magazin

Stiže novi triler “Fatale” sa Hilary Swank u glavnoj ulozi

Ultra magazin

Muzičari The Weeknd i Rosalia udružili snage na novom remixu!

Ultra magazin