• Home
  • Ultra Zanimljivo
  • 101-godišnja žena usvojila najstariju mačku iz azila, da zajedno provedu vrijeme koje im je ostalo
Ultra Zanimljivo

101-godišnja žena usvojila najstariju mačku iz azila, da zajedno provedu vrijeme koje im je ostalo

IuteCredit
IuteCredit

Mačke obično žive do svoje 16. godine, ali postoji jedna mačka iz azila po imenu Gus, koja se protivi statistikama. On ima 19 godina, zdrav je i započinje potpuno novo poglavlje u svom životu. Gus je prošlog mjeseca odveden u azil Humano društvo okruga Catawba (HSCC) u Sjevernoj Karolini, nakon što njegov prethodni vlasnik, više nije mogao brinuti o njemu. Sklonište za životinje bez ubijanja, vjerovatno je mislilo da će Gus preživjeti svoje posljednje dane tamo, ali stara maca je na kraju pronašla svoju novu vlasnicu 101-godišnju Penny.

Foto: Humane Society of Catawba County

Porodica žene Penny tražila je stariju mačku, kako bi 101-godišnjoj Penny pravila društvo. “Porodica nas je kontaktirala, tražeći da usvoje stariju mačku”, objasnila je Jane Bower, izvršna direktorica HSCC -a. “Nedavno je izgubila mačku i željela je da udomi stariju mačku”.

Foto: Humane Society of Catawba County

S obzirom na starost i Gusa i Penny, sklonište za životinje je u početku oklijevalo. Međutim, nakon što je Penny-na porodica potvrdila da će se dobro pobrinuti za mačku u ime svoje majke, nije bilo razloga da ne pokušaju, a usvajanje je brzo okončano. Nije bilo razloga za brigu – Gus se odmah fino smjestio.

Foto: Humane Society of Catawba County

“Naše srce je puno ovim prekrasnim usvajanjem”, napisalo je humano društvo HSCC na Facebooku. “Naš 19-godišnji Gus, pronašao je ljubav u naručju svoje nove “mame”, koja ima 101 godinu.” Gusova i Penny-na dirljiva priča pokazuje, da nikada niste prestari da steknete novog prijatelja.

IuteCredit
IuteCredit

Izvor: mymodernmet.com

Slični članci

Barselona nudi 3-godišnju kartu za javni prevoz, ako prodaš automobil na benzin

Ultra magazin

Nerazdvojni pas i mačka pokazuju kako izgleda predivno prijateljstvo

Ultra magazin

Povećana želja za slatkim može biti znak demencije

Ultra magazin