Ultra Zanimljivo

10 razloga zašto žena napušta muškarca kojeg voli

Ako je žena zaljubljena, čini se da će sve dati za tu vezu. Ali postoji granica za sve, a kada se određene granice pređu, ostaviće čak i tog čovjeka iz snova, a da ne razmisli ni dva puta. Pitamo se zašto je to tako?

Foto: brightside

Navodimo 10 razloga koje muškarci čine, a koji mogu vezu dovesti do kraja.

Ne želi začiniti stvari

Foto: brightside

Nije da žena želi da njen romantični odnos bude rolerkoster, ali bitno je da ostaviš malo prostora za nove stvari. Ako muškarac insistira da ide u isti restoran svaki dan ili želi putovati na isto mjesto za svaki godišnji odmor, jer ne želi izaći iz svoje zone komfora, njegovoj djevojci će to brzo dosaditi.

Optužuje te da imaš prevelika očekivanja

Foto: brightside

Kada žena razmišlja o raskidu sa svojim voljenim, najvjerovatnije je do tog trenutka pokušala mnogo puta da spasi tu vezu. Ali ako partner odbija razgovarati o stvarima koje je brinu i istovremeno nastavlja da se žali na njene nerealne zahtjeve, bez sumnje je da će se stvari prekinuti.

Otkazuje druženje sa tobom, zbog druženja sa prijateljima

Foto: brightside

Nije baš prijatno kada ti dečko vikendom otkaže planove, ignorišući tvoje pozive ili ti poremeti raspored na bilo koji drugi način. Ako se navikne na otkazivanje sastanaka i umjesto toga provodi vrijeme sa prijateljima, žena će to shvatiti kao da je ona manje važna u njegovom životu – i neće proći dugo prije nego što ona ode zauvijek.

Ponaša se tajanstveno

Foto: brightside

„Ako se ponaša kao da krije nešto, definitivno vara.“ Čak i ako to nije slučaj, ako partner izbjegava pisanje poruka kada ti je u blizini, razgovara sa nejasnim detaljima o svojim planovima ili postane ljut kada ga pitaš gdje je bio, onda nešto krije. Manjak iskrenosti i otvorenosti u vezi, natjeraće bilo koju ženu da potraži drugu, stabilniju vezu.

Nikada nije tu za tebe kada ga trebaš

Foto: brightside

To ne mora nužno da znači da je izvan grada ili na druženju sa prijateljima, može čak sjediti ispred svoje djevojke, ali još uvijek nije prisutan kada ona želi razgovarati o stvarima, koje su joj bitne ili joj smetaju. Kada se partner samo pretvara da sluša, žena to može osjetiti i shvatiće da je on prihvata zdravo za gotovo. Ko želi takav odnos?

Čini da se osjećaš kao da si njegova majka

Foto: brightside

Čovjek-dijete ne prati planove, nikad ne želi razgovarati sa odraslima i krivi svoju partnerku da je zanovijetalo i da zvoca. U ovakvoj vrsti odnosa, svaka će se žena umoriti od pokušaja skidanja odgovornosti s njegovih ramena i izmišljanja izgovora za njega, te će, prije ili kasnije, krenuti u potragu za odraslim, zrelijim muškarcem.

Ignoriše tvoje mišljenje

Foto: brightside

Kada postoji potreba da se donose odluke koje utiču na obe osobe u vezi, žena očekuje da će se njeno mišljenje uzeti u obzir. Ako muškarac misli da se njene potrebe ne računaju i ako se on fokusira samo na sebe, ona će otići, jer želi da bude srećna i da se poštuje.

Stavlja karijeru na prvo mjesto

Foto: brightside

Ok je kada osoba ima velike snove, ali kada si u vezi, čak i pored napornog rasporeda važno je izdvojiti malo vremena za fokusiranje na partnera i pokazati da on/ona predstavlja prioritet. Ako je muškarac uvijek previše zauzet da bi provodio vrijeme sa ženom, ona će poželjeti da ga napusti zauvijek.

Upoređuje te sa drugim ženama

Foto: brightside

To može biti njegova bivša, prijateljica ili majka. U svakom slučaju, stalno poređenje djevojke sa drugim ženama je vrlo opasna greška, koja može odmah uništiti vezu. To čini da se žena osjeća užasno, negativno utiče na njeno samopouzdanje i najvjerovatnije će se završiti raskidom.

Čini da se zapitaš da li je njemu uopšte stalo

Foto: brightside

Poštovanje je važno za zdrav odnos i usput, znači da poštuješ partnera i zbog sitnica koje čini. Ako, umjesto da pokaže koliko mu je važna, muškarac ženu uzima zdravo za gotovo i ne želi ulagati u vezu, njegova partnerka se nikad neće osjećati ugodno pored njega.

 

Izvor: brightside.me

Slični članci

8 stvari koje možemo naučiti od svojih kućnih ljubimaca

Ultra magazin

6 savjeta kako da održiš vezu na daljinu

Ultra magazin

Počinje sezona Vage, evo šta to znači za svaki znak zodijaka

Ultra magazin