Ultra Popularno

10 najgledanijih filmova u 2021. godini prema Rotten Tomatoes

Portal Rotten Tomatoes je jedna od najvećih baza podataka o filmovima na internetu, a njegova primarna svrha su recenzije filmova. Prema ovom popularnom portalu, ovo su najgledaniji filmovi u 2021.godini.

Nomadland (ocjena 93%)

Nomadland je američka drama nastala po romanu „Zemlja nomada: Preživjeti Ameriku u dvadeset prvom vijeku“ književnice Jessice Bruder. Priča prati sredovječnu Amerikanku koja, nakon što ostaje bez posla, počinje da živi nomadskim životom, putujući u svom kamperu i radeći privremene poslove. U kampovima upoznaje različite ljude sa različitim životnim pričama. Film je osvojio Oskara za najbolji film, najbolju režiju i najbolju glumicu.

Judas and the Black Messiah (ocjena 96%)

U pitanju je biografska drama o izdaji Freda Hamptona, predsjednika Odjela u Illinoisu Partije crnih pantera u Čikagu kasnih 1960-ih, od strane Williama O’Neala, doušnika FBI-a. Ovo je priča o dobu zategnutih rasnih odnosa u Americi, kada stradaju i Martin Luther King i Malcolm X.

The Father (ocjena 98%)

Psihološka drama sa Anthony Hopkinsom i Oliviom Colman u glavnim ulogama, koja prikazuje ostarjelog čovjeka koji se bori sa demencijom. Film nas uvlači u um čovjeka koji gubi razum, pokušavajući da nam predstavi njegovu stranu priče i način na koji on vidi stvari. „The Father“ je duboko emotivan i potresan film.

In the Heights (ocjena 94%)

Muzička drama nastala iz istoimenog mjuzikla. Ovo je ljetni film u kome su ulice prepune muzike i gdje mali snovi postaju veliki. Vlasnik bodege, Usnavi, štedi svaki peni od svakodnevnog rada dok se nada, zamišlja i pjeva o boljem životu.

Summer of Soul (ocjena 99%)

Snažan dokumentarni, dijelom muzički, a dijelom istorijski film koji je nastao oko epskog događaja koji je slavio crnačku istoriju, kulturu i modu. Tokom šest sedmica u ljeto 1969., samo stotinu milja južno od Woodstocka, Harlemski kulturni festival sniman je u Mount Morrisu Parku. Film uključuje dosad neviđene koncertne nastupe Stevieja Wondera, Nine Simone, Sly & the Family Stone, Gladys Knight & the Pips, Ray Baretto, Abbey Lincoln & Max Roach i još mnogo toga.

Pig (ocjena 97%)

Film „Pig“ spada u žanr misterije, trilera i drame. Živeći sam u pustinji Oregona, lovac na tartufe vraća se u Portland da pronađe osobu koja je ukrala njegovu voljenu svinju. Dobro napisana i odglumljena priča (glavnu ulogu tumači Nicolas Cage), nosi neke duboke poruke o životu za gledaoce koji su spremni da se upuste u vožnju.

Coda (ocjena 96%)

Sedamnaestogodišnja Ruby jedina je članica porodice gluvih koja čuje – CODA, dijete gluvih odraslih osoba. Njen život se vrti oko uloge tumača za svoje roditelje i rada na porodičnom ribarskom brodu, svaki dan prije škole, sa ocem i starijim bratom. Ali kada se Ruby pridruži horu svoje srednje škole, otkriva dar za pjevanje, i nađe se rastrzana između svojih obaveza prema porodici i lova na svoje snove.

The Power of the Dog (ocjena 96%)

Oštar, svijetlih očiju, zgodan, Phil Burbank je brutalno očaravajući. Sva Philova romansa, moć i krhkost zarobljeni su u prošlosti i zemlji. Godina je 1925., braća Burbank su bogati rančeri u Montani. U restoranu Red Mill na putu do pijace, braća upoznaju Rose, rančericu udovicu, i njenog dojmljivog sina Petera. Film pripada žanru romanse/drame.

Raya and the Last Dragon (ocjena 94%)

Davno, u fantastičnom svijetu Kumandre, ljudi i zmajevi živjeli su zajedno u harmoniji. Ali kada su zlokobna čudovišta poznata kao Druun zaprijetila zemlji, zmajevi su se žrtvovali da bi spasili čovječanstvo. Sada, 500 godina kasnije, ta ista čudovišta su se vratila i na usamljenoj ratnici, Rayi, je da uđe u trag posljednjem zmaju, kako bi konačno zaustavio Druun zauvijek.

The Mitchells vs. the Machines (ocjena 98%)

Još jedan animirani film na listi. Mlada Katie Mitchell kreće na putovanje sa svojim roditeljima, mlađim bratom i voljenim psom kako bi započela svoju prvu godinu u filmskoj školi. Ali njihovi planovi da se zbliže kao porodica ubrzo bivaju prekinuti kada elektronski uređaji u svijetu ožive da podignu ustanak. Mitchells se moraju udružiti kako bi spasili jedni druge – i planetu – od nove tehnološke revolucije.

Slični članci

Adele u suzama odgodila nastupe u zadnji čas!

Ultra magazin

Noćni pozivi – ekskluzivna premijera policijske serije na Pickbox-u

Ultra magazin

Gledaj sa Monikom: Najbolje serije 2021.

Ultra magazin