Ultra Popularno

10 najboljih filmova Ryana Goslinga, rangiranih prema IMDb-u

Ryan Gosling jedan je od najpopularnijih glumaca na svijetu danas, kao i jedan od najplaćenijih. Započevši karijeru kao dječji glumac u Disneyjevom klubu The Mickey Mouse Club, prešao je na ozbiljnije uloge kako je napredovao u karijeri, a pojavljivao se u velikom broju blockbustera koji su mu prokrčili put do holivudske zvijezde.

Evo najboljih filmova Ryana Goslinga, rangiranih prema popularnoj listi IMDb!

10. The Place Beyond The Pines (2012) – 7.3

U filmu iz 2012. godine The Place Beyond The Pines, Gosling glumi Lukea Glantona, kaskadera na motoru  čija smrt tokom propale pljačke stvara efekat ponavljanja.

Film je ocijenjen kao “ambiciozan” i dobio je uglavnom pozitivne kritike, uz pohvale usmjerene na scenario, uloge i teme; publici se svidio podjednako, što je rezultiralo ocjenom 7.3 na IMDb-u.

9. Blue Valentine (2010) – 7.4

Romantična drama u kojoj glume Ryan Gosling i Michelle Williams, kao par čiji se odnos polako raspada. Film je 2010. godine Goslingu donio prvu nominaciju za Zlatni globus.

Blue Valentine je dobio pozitivne kritike struke i publike, od kojih su mnogi pohvalili dubinu nastupa Goslinga i Williams, kao i emocionalnu težinu i složenost priče.

8. The Nice Guys (2016) – 7.4

The Nice Guys iz 2016. godine je crna komedija u kojoj pored Goslinga glumi i Russel Crow, dva detektiva koji pokušavaju riješiti nestanak tinejdžerke 1970-ih godina u Los Angelesu.

7. Crazy, Stupid, Love. (2011) – 7.4

Romantična komedija-drama iz 2011. godine, Crazy, Stupid, Love prikazuje Jacoba Palmera (Ryan Gosling), kao serijskog ženskaroša koji nudi treneru Calu Weaveru (Steve Carrell) savjete o tome kako postati samopouzdan kod žena.

Kombinacija slatkog i luckastog osvojila je srca mnogih kritičara; Njujork tajms, naprimjer, nazvao je film „izuzetno zdravim i razumno pametnim“.

6. Remember The Titans (2000) – 7.8

Klasična sportska drama iz 2001. godine prikazuje Goslinga u jednoj od njegovih prvih glavnih filmskih uloga.

S izvanrednim kritikama, koje su pohvalile sve, od priče do pisanja i glume, film se danas smatra jednim od najvećih fudbalskih filmova svih vremena – čime je sebi zaradio zasluženu ocjenu 7.8 na IMDb-u.

5. The Big Short (2015) – 7.8

Opisan od strane magazina The Verge kao “Wall Street sa savješću”, satirična drama The Big Short iz 2015. godine se osvrće na globalnu finansijsku krizu 2007.-2008. godine, pokazujući kako su je nehotice prouzrokovali oni koji žele kapitalizovati nestabilno tržište nekretnina.

Gosling se pojavljuje kao Jared Vennett, prodavač koji se nada da će profitirati. Film je dobio uglavnom pozitivne kritike i trenutno ima prilično respektabilan rejting od 7.8 na IMDb.

4. The Notebook (2004) – 7.8

Rijedak primjer kultne klasične romantične drame, The Notebook iz 2004. (koji je zasnovan na istoimenom romanu Nicholasa Sparksa) prati Noah Calhouna (Gosling) i Allison Hamilton, mladi par koji je spojila ljubav uprkos mnogim preprekama koje im stoje na putu.

Film je bio Goslingova prelomna uloga, a zaslužio je mnogo pohvala za svoj nastup; film je dobio i pohvale zbog dobro napisanog dijaloga, emocionalne težine i lakog tona.

3. Drive (2011) – 7.8

Film Drive iz 2011. godine prikazuje Goslinga u vrlo sličnoj ulozi iz filma The Place Beyond The Pines iz 2012. – vozač kaskader čija je pljačka naglo uništila život onih oko njega (i ugrožava njegov vlastiti).

Film je dobio pohvale zbog režije, performansa i scenarija; Bio je to jedan od najpopularnijih filmova na Top 10 listi na kraju godine, a dobio je nominaciju za Oskara za najbolje uređivanje zvuka.

2. Blade Runner 2049 (2017) – 8.0

Nastavak klasičnog cyberpunk filma Rideleyja Scotta iz 1982. godine, Blade Runner 2049 prikazuje Ryana Goslinga kao “replikanta”, biološki stvorenog muškarca s natprosječnim fizičkim i mentalnim sposobnostima.

Film je hvaljen zbog svojih inovativnih ideja i revolucionarne glume, kao i zbog dostojnog praćenja svog gotovo savršenog prethodnika.

1. La La Land (2016) – 8.0

Mjuzikl u kojem glume Ryan Gosling i Emma Stone, dvoje umjetnika koji se bore za uspjeh (glumica, odnosno jazz pijanista) i žele pronaći svoje mjesto u svijetu.

Dobio je priznanje kritičara za likove, teme, ton i muziku, a slavno je “osvojio” nagradu Akademije za najbolji film, kao rezultat greške (pravi pobjednik je bio Moonlight).

Slični članci

Tajna – Nova miniserija po istinitom događaju

Ultra magazin

Taylor Swift nadmašila Whitney Houston i postavila novi rekord američke top liste

Ultra magazin

Katy Perry prozvala ‘popularnu zabludu’ o porodiljskom odsustvu

Ultra magazin