Ultra Popularno

10 filmova koje moraš pogledati za Halloween

Uskoro stiže Halloween, praznik koji iz godine u godinu postaje sve popularniji i kod nas. Voljeli ga ili ne, moraš priznati da postoji taj sablasni ton i senzibilitet koji se jednostavno osjeti u zraku. Ukoliko ti se ne sviđaju Halloween žurke i više voliš da ostaneš kod kuće i da pod dekicom uživaš u horor filmovima pročitaj našu listu filmova koje ti preporučujemo za ovu sablasnu noć. 

Scream 

U ovom pametnom i u isto vrijeme strašnom hororu /crnoj komediji, glumi veliki broj poznatih lica od Courtney Cox do svima omiljene Drew Barrymore. Iako snimljen polovinom devedesetih i dalje je visoko pozicioniran na listi omiljenih Halloween filmova.

Get Out

Ovaj relativno novi film (2017) veoma brzo je postao horor klasik. Priča prati crnog fotografa koji ide kući kako bi prvi put predstavio porodici novu djevojku koja je bjelkinja. Umotana u nehajni rasizam, dinamika priče postaje sve strašnija kako radnja filma odmiče. Odličan izbor ako želiš film koji će te držati na ivici cijelo vrijeme.

Beetlejuice

Ova horor komedija legendarnog Tima Burtona prati par duhova koji su zaposjeli kuću u kojoj su živjeli prije smrti. Film pun smiijeha i relativno blagog horor ugođaja.

Halloween

Malo je filmova koji su prigodni za priliku kao ovaj. Horor klasik u kojem glumi prekrasna Jamie Lee Curtis, a priča prati mentalnog pacijenta i ubicu koji je pobjegao iz ludnice, koji se vraća u svoj rodni grad kako bi lovio nevine stanovnike.

Ghostbusters

U ovoj komediji može da uživa cijela porodica, savršen je čak i za najmlađe koji će uživati u avanturama ovog popularnog trojca iz osamdesetih godina.

Carrie

Ako misliš da nema ništa trašno u proslavi mature, očigledno nisi pogledala Carrie. Adaptacija romana Stephena Kinga postala je kultni klasik, i jedan je od najstrašnijih teen filmova. Savršeno za Halloween.

Hocus Pocus

Sa ovim filmom ne možeš da pogriješiš. U komediji savršenoj za cijelu porodicu, Bette Midler, Sarah Jessica Parker, i Kathy Najimy glume tri vještice iz Salema koje su uskrsnule u pravi čas – za Halloween.

Mother!

U ovom psihološkom trileru glume Jennifer Lawrence, Javier Bardem, Ed Harris, i Michelle Pfeiffer, a priča prati mladi bračni par čiji život postaje čudan neočekivanim dolaskom misterioznog para.

The Blair Witch Project

Radnja ovog horor filma se fokusira na tri mlade osobe koje su otišle na pješačenje u prirodu kako bi pronašli legendu o Blair Witch i jednostavno su nestali – cijeli film sačinjavaju “pronađeni snimci”  koji us navodno pronađeni na mjestu gdje su nestali.

Psycho

Nijedan režiser nije pravio trilere kao Hitchcock. Obavezno pogledaj njegov film Psycho iz 1960. godine koji je inspirisao generacije budućih režisera.

 

Slični članci

John Travolta i Samuel L. Jackson ponovo zajedno u reklami ispunjenoj referencama ‘Pulp Fiction’

Ultra magazin

5 novih serija koje dolaze na Netflix u decembru

Ultra magazin

Glumica Kristen Stewart se priprema za ulogu princeze Diane u novom filmu Spencer

Ultra magazin